Seria de premiere din cadrul stagiunii exterioare 2016 care a debutat cu Arca lui Lenin va continua săptămâna aceasta cu alte 3 spectacole: Iedera, We’ll  love Will și A fost odată ca niciodată.

„Teatrul Masca va invită să asistați la un maraton cultural inedit. Trei noi premiere realizate în tehnica statuii vivate, trei momente artistice care vor purta publicul prin farmecul deosebit al muzicii până în lumea basmelor. Vă așteptăm să ne însoțiti într-o lume aparte, incitantă și atractivă!”, declară Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.

Iedera va avea premiera joi, 12 mai, ora 19.00 pe esplanada Cercului Militar Național și va reuni o multitudine de mijloace de expresie: mers pe catalige, mânuire marionete, percuție de înaltă performanță, dans, mânuire baloane uriașe de sapun. Muzica tiroleză, polca și valsul vor inveseli spectatorii și vor transforma spectacolul într-un moment interactiv.

We’ ll love Will va avea premiera vineri, 13 mai, ora 19,00 in Parcul Crângași și va aduce în fața publicului spectator o selecție de sonete ale lui Shakespeare. Studenții Facultății de Arte a Unversității Hyperion din București iși propun să arate spectatorilor capacitățile profesionale ale tinerilor actori, rostirea impecabilă, dezvoltarea unor caractere puternice dar și sumedeniile de mijloace de expresie pe care aceștia le-au dobândit de-a lungul anilor de studiu.

A fost odată ca niciodată, cea de-a treia premieră ce va fi jucată în Parcul Cișmigiu sâmbătă, 14 mai, ora 19.00 este un periplu senzațional în lumea basmelor nemuritoare realizate în tehnica living statues. „Decorul și costumele sugerează o lume a jucăriilor de lemen, tehnica excepțională a actorilor fascinează, miracolul intrării în basm este instantaneu. A fost odată ca niciodată, un spectacol nemuritor ca și basmele pe care vi le propune!” – Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.