Trei militari și-au pierdut viața în tragicul accident rutier produs la Dâmbovicioara

Trei morți și zece răniți este bilanțul tragicului accident rutier produs joi seară în localitatea agreșeană Dâmbovicioara, când un camion al Armatei Române s-a răsturnat într-o râpă adâncă de 40 metri.

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi seară, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș. Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului.

Din informațiile primite până acum, trei militari aflați în cabina autocamionului au rămas încarcerați, echipele de intervenție fac eforturi pentru eliberarea lor. Ceilalți zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuați și le se acordă îngrijiri la fața locului, urmând a fi transportați de urgență la cele mai apropiate spitale. Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General se află în deplasare către locul accidentului. Conform procedurilor legale, a fost sesizat, Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului”, se arată în comunicatul oficial al Ministerului Apărării Naționale.

Șase persoane au fost transportate la spitalul din Câmpulung, trei cu traumatisme cranio-cerebrale. Alți doi militari au fost transportați cu ambulanțe la Brașov, iar un altul, cu fractură nazală, la Pitești.

Cei șase militari răniți care se află în prezent internați la Spitalul din Câmpulung vor fi transferați la Spitalul Floreasca din București, a anunțat directorul Spitalului din Câmpulung, Grigore Stănescu.