Tratament pentru păr acasă pe baza de aloe vera

Aloe vera este poate cel mai cunoscut remediu naturist, folosit atât în frumusețe cât și în sănătate.

Este cunoscută în special pentru proprietățile de calmare și îngrijire a pielii, dar și hidratare atât pentru păr cât și pentru piele.

În plus contribuie la ameliorarea mătreții și la creșterea părului sănătos.

Iată principalele beneficii asupra părului:

-efect anti-inflamator, care poate contribuie la reducerea sensibilității scalpului

-efect de hrănire

-vitaminele C, E, B-12, acid folic si acizi grași care întăresc firul de păr.

Este suficient să aplici aloe vera spray la rădăcina firului de păr și pe lungimi și să lași sa acționeze. Însă dacă îți dorești ceva mai mult, iată câteva idei de măști naturale, care au la bază același produs pe care îl folosești pentru ten sau piele.

 Măști de păr naturale

Măștile de păr naturale sunt tratamente din câteva ingrediente de bază, care pot oferi putere și vitalitate părului, în funcție de tip și de necesități specifice. Nu sunt dificil de preparat și pot reda sanătatea părului și stimula creșterea sănătoasă a acestuia.

Primul pas este să stabilești cu ce problemă te confrunți și ce tip de păr ai pentru a ști ce ingrediente să folosești.

Iată cîteva soluții care au la baza spray cu aloe vera:

Tratament par deteriorat

Amestecă o banană coaptă, o lingură de miere și pulverizează aloe spray (sau direct pe păr). Amestecă bine, aplică pe păr și așteaptă să acționeze minim 30 minute.

O altă variantă include gălbenuș de ou în amestec cu spray cu aloe vera. Aplică amestecul pe păr, lasă jumătate de oră să acționeze apoi spală părul.

Aceste soluții vor repara firul de păr și îl vor hidrata.

 Mască pentru căderea părului

Aloe vera si zeama de ceapă sunt o combinație puternică pentru prevenirea căderii părului. Amestecă părți egale de suc de ceapă si aloe spray, aplică mixul pe păr și lasa-l să acționeze 30-45 minute, apoi spală părul. Poți folosi masca de două ori pe săptămână.

Pentru regenerarea părului amestecă ulei de ricin și pulverizează aloe spray fie direct pe scalp fie în amestec. Lasă amestecul pe păr 30 minute apoi spală părul.

 Mască hidratantă păr

Părul uscat este mai predispus la cădere, iar aloe vera are proprietăți de hidratare în profunzime. Amestecă iaurt, miere și pulverizează aloe spray direct pe păr și apoi aplică amestecul. Permite-i să acționeze 30 minute apoi clătește părul.

Cea mai bună mască de păr acasă pentru mătreață

Umiditatea scăzută din aer duce la uscarea scalpului și căderea părului. Pentru a evita acet lucru amestecă ulei de cocos cu zeamă de lămâie și pulverizează aloe spray, sau aplică-l direct pe păr. Masează scalpul cu acest amestec și permite-i să acționeze maxim 30-40 minute. Uleiul de cocos va proteja pielea scalpului reducând inflamația.

Măștile cu aloe vera aduc numeroase beneficii indiferent de tipul de păr. Există studii care confirmă acest lucru. Partea bună este că ai cu Aloe first spray beneficii pentru ten si piele, fără a fi nevoie să achiziționezi un alt produs din comerț.

Iar părul tău va arăta din ce în ce mai sănătos și strălucitor, cu fiecare aplicare.