Transylvania Open primeşte două lovituri devastatoare: Rămâne fără spectatori dar şi fără principalele favorite. Muguruza, Badosa şi Mertens s-au retras

Prima ediţie a Transylvania Open care a început azi în BT Arena din Cluj Napoca a primit două lovituri devastatoare. CNSU intezice publicul la competiţiile sportive şi astfel turneul se va desfăşura fără spectatori. Şi cum asta nu era de ajuns, Garbine Muguruza, locul 6 mondial şi principală favorită a competiţiei, s-a retras azi. 
Transylvania Open se va desfăşura fără spectatori şi fără patru jucătoare de calibru.
„Garbine Muguruza, Paula Badosa, Ekaterina Alexandrova și alte patru jucătoare s-au retras de pe tabloul Transylvania Open. Le ținem pumnii și sperăm să le vedem dățile viitoare 🙌 Ana Bogdan și Andreea Prisăcariu sunt printre jucătoarele care le înlocuiesc pe tablou„, au anunţat organizatorii.
Ieri, pe pagina oficială de facebook a competiţiei, organizatorii au postat un emsaj prin care anunţau faptul că nu mai au voie să primească spectatori la turneu.
Dragilor, pare că suntem în situația de a juca fără spectatori. În ciuda pregătirilor făcute, a măsurilor luate, toate bazate pe legislația în vigoare, propunerea CNSU de astăzi interzice accesul spectatorilor la evenimente sportive. Indiferent de statusul vaccinării. E o veste care ne-a lăsat fără cuvinte… Ne-am dorit ca acest turneu să fie cu spectatori, chiar dacă am redus capacitatea de la 10.000 la 1.500 de locuri pe zi. Ne-am dorit ca acest turneu să fie cu spectatori, chiar dacă am fost forțați să le spunem copiilor de până în 12 ani că nu putem să îi primim la turneu. Ne-am dorit să ne bucurăm de tenis, să vedem jucătoare de top, să fim alături de partenerii noștri, care la rândul lor au înțeles importanța evenimentului. CNSU și Raed Arafat au decis că eforturile noastre și ale voastre, de a fi vaccinați și a respecta regulile, nu contează. Au decis că un turneu din circuitul profesionist de tenis pe care l-am obținut extrem de greu, nu contează, deși respectă standarde extrem de riguroase de securitate sanitară – și cele impuse de WTA, și cele impuse de autoritățile din România. În acest moment, chiar credem că interzicerea desfășurării turneului cu spectatori este, de fapt, atât o măsură împotriva campaniei de vaccinare, întrucât nu permite accesul celor vaccinați la eveniment, cât și o măsură care descurajează orice inițiative sau evenimente viitoare. De data aceasta, CNSU a decis că sala va fi goală, deși suntem cu toții vaccinați sau trecuți prin boală, că evenimentul în sine era gândit să respecte toate regulile amintite mai sus.‼️Nu e târziu să schimbăm această propunere CNSU, care trebuie validată de o hotărâre de Guvern. În cel de-al 12-lea ceas, rugăm Guvernul României să asigure cadrul legal pentru ca persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală și sunt în intervalul dintre a 15-a și a 180-a zi de la infectare să aibă acces la eveniment, așa cum am gândit de la început turneul Transylvania Open. Autorițățile locale înțeleg impactul evenimentului și susțin demersurile noastre, dar avem nevoie de ajutorul Guvernului pentru a permite accesul spectatorilor. Vă mulțumim pentru înțelegere, ne cerem scuze pentru absurdul situației, ne dorim la fel de mult ca și voi să ne bucurăm de tenis. Până la intrarea in vigoare a acestor măsuri, Turneul se va desfășura normal. Respectăm programul anunțat al competiției și vă așteptăm în sală”, este mesajul organizatorilor Transylvania Open.
Pe 15 octombrie, organizatorii anunţau SOLD OUT la bilete pentru MIERCURI și JOI. Acum sunt nevoiţi să returneze banii pe biletele deja vândute, ceea ce înseamnă o bagubă importantă pentru turneu.
Costurile de organizare a turneului WTA 250 de la Cluj Napoca se ridică la un milion de euro.