Expedierea unui colet nu este un lucru atat de simplu la prima vedere, mai ales daca nu stii ce sa alegi in cazul transportului international. Exista numeroase metode folosite de oamenii de pretutindeni pentru a-si expedia coletele in strainatate, unele dintre cele mai utilizate sunt serviciile de curierat si serviciile postale. Dar care dintre acestea doua este cea mai buna varianta?

Serviciul de curierat este o companie, de obicei o firmă privată, care facilitează expedierea coletelor și a documentelor pe care doresti sa le trimiti la o anumita adresa. Serviciile de curierat pot fi specializate într-un tip specific de transport în anumite destinații (de exemplu, transport local în aceeași zi sau transport regional) sau pot acoperi o serie de servicii de transport cu destinații din întreaga lume(de exemplu, pentru expedierea de colete Anglia-Romania).

Tipurile de servicii de curierat includ:

Expediere care depinde de un anumit interval de timp: Există servicii de curierat care urmăresc livrarea mărfurilor în întreaga lume în anumite perioade de timp (cum ar fi 1-3 zile lucrătoare) și în anumite ore din timpul zilei (de exemplu, 8-10 dimineata).

Transportul local: Unele servicii de curierat se concentrează pe expediere rapidă si livrarea în aceeași zi pentru colete și documente importante. Desigur, serviciul de livrare in aceeasi zi poate include anumite costuri suplimentare.

Expediere internațională: Exista, de asemenea, servicii de curierat care te pot ajuta să expediezi colete international. Acestea pot includeservicii ca urmărirea in timp real si multe alte optiuni care asigura o expediere eficienta, precum sunt cele de pe www.eastlines.com. Cei de la Eastlines iti ofera optiunea de a calcula o cotatie de pret instanta si ofera servicii calitative la un pret cat se poate de accesibil.

Ce este un serviciu poștal?

Posta este un lucru bine-cunoscut de toata lumea, dar mai mult ca sigur nu te-ai gandit niciodata la definitia exacta a acestui termen. Ei bine, un serviciu poștal este o companie de transport care în mod normal este administrată de guvernele naționale. Serviciile poștale pot fi utilizate pentru livrarea coletelor și a documentelor importante, dar multe companii preferă să le folosească pentru a trimite communicate de urgență partenerilor de afaceri și clienților.

Astfel, exista doua diferențe principale între un serviciu de curierat și un serviciu postal:

Diferenta de prețuri

Serviciile poștale sunt simple și relativ accesibile, dar cozile de asteptare de la oficiul postal te vor face de multe ori sa te razgandesti.

Serviciile de curierat oferă numeroase beneficii comparativ cu cele postale, dar fiecare firma variaza in functie de pret si optiunile pe care vrei sa le adaugi experientei tale de transport. Intr-adevar, acestea sunt mult mai costisitoare, dar fiecare pret are un motiv in spate.

Calitatea serviciului si consultantii

În timp ce serviciile poștale oferă taxe de transport accesibile, risti să te confrunti cu un timp de livrare mai lung și lipsă unui serviciu pentru clienți.

Dacă ai probleme cu livrarea coletului, ar putea fi dificil să obții asistență. Întrucât serviciul poștal al unei țări nu se ocupă de livrarea completă a coletului tau, iar urmărirea poate să nu fie consecventă în cadrul serviciilor poștale, poate fi o provocare să găsesti un reprezentant de servicii pentru clienți care să-si poată da seama unde ti s-a ratacit pachetul.

Firmele de curierat oferă servicii mai scumpe, care includ costuri suplimentare, cum ar fi suprataxele de combustibil, suprataxele din zone îndepărtate și taxele de manipulare a coletelor.

Totuși, acestea din urma pot oferi mult mai multa siguranta in timpul transportului si fara indoiala va exista cineva care iti va raspunde la telefon in caz ca ai nevoie de consultanta. Ar trebui să iei în considerare dacă merită să plătesti pentru a te asigura că produsul tau este gestionat corect și ajunge acolo unde trebuie să fie în intervalul de timp pe care l-ai stabilit.