Subţierea şi căderea părului este o problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane, bărbaţi sau femei, pe măsură ce înaintează în vârstă.

Cu toate că nu se pot face foarte multe lucruri pentru a preveni aceste efecte, există tratamente care pot restabili volumul şi linia părului.

Transplanturile de păr sunt printre cele mai cunoscute remedii pentru redobândirea podoabei capilare. Cu toate că operaţia de transplant de păr oferă rezultate remarcabile, sunt persoane care preferă metodele de tratament mai puţin invazive. Remediile naturiste, un mod de viața activ, cât mai sănătos, o serie de vitamine şi minerale, dar şi produsele specifice de creștere a părului sunt câteva dintre cele mai eficiente soluții stimulatoare eficiente.

Transplantul de păr

Operaţia de transplant de păr este o procedură care presupune implantarea foliculilor de păr pe zonele care au suferit de căderea sau rărirea părului. Recoltarea se poate realiza prin tehnica benzii sau prin tehnica de extracţie a unităţii foliculare de pe zone de scalp care nu au fost afectate.

După recoltare, foliculii sunt implantaţi cu atenţie pentru a completa linia părului. Poate dura între şase şi nouă luni până se vor putea vedea primele rezultate ale transplantului de păr.

Tratamente de stimulare a creşterii părului

Alimentația şi hidratarea corectă sunt două constante foarte importante care contribuie activ la creşterea firelor de păr. O serie de alimente nu doar că susţin creşterea naturală, dar întăresc rădăcinile prevenind căderea. Proteinele sunt componente esenţiale în procesele metabolice. Acesta susţin refacerea celulelor, susţinând sănătatea celulară a rădăcinilor. Produsele bogate în proteine – carnea, lactatele, ouăle, nucile, ciupercile, lintea, fasolea, năutul  – trebuie consumate cu regularitate pentru a stimula creșterea părului.

Apa este esenţială şi nu afectează doar sănătatea dermei. Este importantă şi pentru sănătatea firelor de păr. Hidratarea corectă previne ruperea acestora.  Un par corect hidratat este un par lucios, sănătos, cu elasticitate ridicată.

Un alt tratament eficient de stimulare a creşterii efective a părului este vitaminizare a scalpului. Masajul cu vitamine are dublu efect. În primul rând este stimulată circulația la nivelul scalpului, iar o bună irigare a vaselor periferice creşte rezistența rădăcinilor. În al doilea rând prin masaj sunt absorbiţi rapid şi eficient nutrienţii valoroşi care hrănesc firele de păr.

Acestea sunt câteva dintre soluţiile şi tratamentele ce pot fi utilizate pentru a stimula creşterea părului şi pentru a beneficia de o podoabă capilară de invidiat.

Sursa de imagine: New Africa / Shutterstock.com