Traian Băsescu şi soţia sa Maria au primit cetăţenia Republicii Moldova

Traian Băsescu şi soţia sa Maria au primit cetăţenia Republicii Moldova
loading...

Băsescu și-a văzut visul cu ochii. A devenit cetățean al Republicii Moldova. Nicolae Timofti a semnat joi decretul de acordare a cetățeniei lui Traian și Maria Băsescu.

După ce a distrus România,  Băsescu vrea să nenorocească și Republica Moldova. Președintele Nicolae Timofti i-a făcut pe plac și i-a acordat cetățenia Republicii Moldova.

„Cetățenia le-a fost acordată în temeiul art. 24, alin. 2, din Legea Cetățeniei. Decretele urmează sa fie publicate în Monitorul Oficial (de la Chișinău—n.r.) și, ulterior, Băsescu Maria și Băsescu Traian vor depune jurământul,” precizează Administrația Republicii Moldova.

Băsescu s-a declarat, joi, mulţumit că a primit cetăţenia Republicii Moldova, afirmând că obţinerea acestei a fost o obligaţie pentru care s-a angajat public.

„Am avut o obligaţie, m-am angajat public să solicit cetăţenia Republicii Moldova. Am aflat astăzi că preşedintele Timofti a semnat decretul sunt mulţumit”, a afirmat Traian Băsescu.

Deși a negat faptul că ar avea interese politice în Republica Moldova, nu este exclus ca Băsescu să se refugieze în țara vecină de frica DNA.

Fostul preşedinte a afirmat că va discuta cu preşedintele Timofti şi vor stabili dacă va depune jurământul în Republica Moldova sau la ambasadă.

Fostul preşedinte şi soţia sa au cerut cetăţenia moldovenească pe 8 martie 2016. Deşi termenul legal de examinare a unor astfel de solicitări în Republica Moldova este de un an, cererea fostului preşedinte român a fost examinată în regim prioritar, deoarece este vorba despre o persoană cu statut special.

Categorii: ȘTIRI

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Comentarii

  1. Ovidiu
    Ovidiu 19 august, 2016, 20:21

    Aia e, si uite asa fuge cel mai amre penal al romaniei, in loc sa petreaca tot restul vietii in puscarie si nu doar e ci tot neamul mariei sale. nispte penali care au vandut tot ce au putut si populatia a trait bine in saracie..bravo romani, bine faceti ca stati in casutele voastre pe care le aveti dar ganditi-va la cipii si nepotii vostri, ei unde vor sta?

    Reply this comment

Scrie un comentariu

<