Traian Băsescu recunoaște că a făcut înregistrări în biroul său de la Cotroceni, fără ca cei cu care purta discuții să știe acest lucru. Fostul președinte folosește acum acele înregistrări pentru a ”șantaja” pe cei care vor să-l bage la închisoare. Așa se explică de ce DNA îi închide dosare iar Băsescu este încă în libertate.

Traian Băsescu recunoaște că în perioada cât a fost Președintele României a făcut înregistrări private în biroul său de la Cotroceni.

Întrebat la B1 TV de Silviu Mânăstire dacă a înregistrat discuțiile din biroul său de la Cotroceni, Traian Băsescu a răspuns: Este treaba mea dacă am înregistrat convorbirile din biroul meu.

Ion Cristoiu l-a întrebat la B1 TV dacă înregistrarea se făcea automat, ca la Casa Albă, sau era făcută de STS, Traian Băsescu a explicat:După un incident cu un ziarist mi-am luat măsuri drastice. Am fost amenințat prin telefon și atunci am decis să-mi iau măsuri. 

Traian Băsescu a mai fost întrebat dacă cei aflați în biroul său știau că pot fi înregistrați. Traian Băsescu a răspuns scurt: „Niciodată!”.

Ion Cristoiu a fost curios să știe dacă publicarea unor asemenea convorbiri pot fi ilegale: „Nu încalcă nici o lege, dar descalifică acel birou”, a răspuns fostul președinte.

Dezvăluirile lui Traian Băsescu vin după ce Sebastian Ghiță a susținut că fostul președinte al României are înregistrări care dovedesc că procesul lui Dan Voiculescu a fost falsificat de Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, Laura Codruța Kovesi, procuror șef al DNA și Camelia Bogdan, judecător.

”Persoane de rang înalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea în 2008. Eram tineri, aveam copii mici şi am legat o relaţie de prietenie. Amândoi credeam într-o Românie mai bună şi ne propuneam să facem oricât de mult putem ca România să crească, să se dezvolte şi să ne găsim şi noi un loc în ţara noastră. Şapte ani de zile copiii noştri au crescut împreună. Nu vă voi da poze cu ei, pentru că n-au nicio vină copiii.  În schimb, veţi vedea alte dovezi ale relaţiei mele cu Florian Coldea, din mai multe vacanţe făcute împreună. Aşa am ajuns să o cunosc pe Laura Codruţa Kovesi şi să mă împrietesc şi cu ea. M-am întâlnit cu ea de sute de ori la sediile SRI, la mine acasă, în cramă, în vie. Am chefuit împreună, am fost pe pontonul SRI din Deltă sau la vilele SRI de la Neptun, la cele de la Sinaia şi în multe alte locuri. Aşa am ajuns să fiu direct implicat în numirea Laurei Codruţei Kovesi la DNA, în 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea şi prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Băsescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a însoţit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta şi despre care Elena Udrea a declarat public…Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi” a spus Sebastian Ghiță.