Traian Băsescu a confirmat marţi seară, la B1TV, că va divorţa de soţia sa, Maria Băsescu. Fostul Preşedinte al României se pregăteşte să o ceară de soţie pe Elena Udrea, arestată în prezent pentru luare de mită în dosarul Gala Bute.

După 40 de ani de căsnicie cu Maria Băsescu, cu care are două fiice, Ioana şi Elena, Traian Băsescu anunţă că va divorţa.

Marţi seară, Traian Băsescu a intervenit telefonic la emisiunea „Ultimul Cuvânt” de la B1TV, şi printre atacuri la justiţie şi Iohannis, fostul preşedinte a scăpat porumbelul cu divorţul când a început să spună de ce nu a văzut conferinţa de presă a preşedintelui.

„Vă mărturisesc că n-am văzut declarația, pentru că eu azi am terminat să mă mut, deci am preocupări mult mai înalte legate de o operațiune în care, dacă vreți o comparație, când e să divorțezi, ori zugrăvești, ori te muți, nervii sunt întinși la maxim când faci astfel de operațiuni”, a spus Traian Băsescu.

După care, dându-şi seama de gafă, Băsescu a încercat să dreagă busuiocul: Hai, domnule, de 40 de ani nu reușesc să scap de ea. Scap acum la bătrânețe? 40 de ani de căsnicie nu ne-a despărțit nimic, ne desparte o mutare (…) O fac zâna pădurilor aici la Scroviștea.

Aşadar, Băsescu confirmă zvonul apărut încă din octombrie 2014, când Maria Băsescu îşi căuta avocat ca să bage divorţ.

Elena Udrea pare să fie motivul divorţului dintre Traian şi Maria. Acum că nu mai este soţie de preşedinte în funcţie, sătulă de infidelităţile lui Traian cu Elena Udrea, Maria este hotărâtă să se despartă de cel care i-a fost soţ timp de 40 de ani de zile.

Traian Băsescu are şi un motiv serios să divorţeze de Maria. Întrucât i-ar fi promis lui Udrea că o ia de nevastă. Acum, ca să o oprească pe Udrea să îl toarne la DNA, Băsescu o să îi propună să o ia de nevastă, chiar dacă protejata li este în prezent „puţin” reţinută în arestul Poliţiei Capitalei.

Elena Udrea a divorțat de Dorin Cocoș în luna iunie 2013, după zece ani de căsnicie.