Fostul Președinte al României, Traian Băsescu cere arestarea Șefei DNA, Laura Codruța Kovesi ca urmare a deciziei CCR, în urma căreia judecătorii au stabilit că DNA și-a depășit atribuțiile când a dispus anchetarea Guvernului pentru emiterea Ordonanței 13.

Șefa DNA primește lovitură după lovitură. ”Creatorul ei”, Traian Băsescu cere arestarea lui Kovesi pentru abuz grav în serviciu.

Tandmenul Coldea – Kovesi a vrut să pună sub control toate puterile statului prin forța cătușelor. Au lucrat discreționar cu acest procedeu de a umili și a distruge credibilitatea, fie că e vorba de Parlament, de Guvern sau de judecători. Nu este un conflict între executiv și justiție, pentru că justiție înseamnă judecătorii. Procurorii sunt tot magistrați, dar nu sunt parte a puterii judecătorești. E un abuz al unor bugetari, plătiți din bugetul de stat prin grija Guvernului, dar pe care ei vor să îl controleze.  Așa cum 2015 – 2016 a fost etapa umilirii Parlamentului, când doamna Kovesi cerea săptămanal arestarea unui parlamentar, așa cum zi de zi scotea în fața DNA câte un parlamentar încătușat, a considerat că 2017 este anul în care ar putea să pună cătușe Guvernului. De ce? Pentru că își exercita un atribut constituțional, acela de a emite OUG. Voi, DNA, ați făcut-o lată și v-ați pus cu CCR! După trei ani în care, într-un an a umilit și a distrus credibilitatea Parlamentului, deliberat, în tandem cu Coldea, 2015 – 2016 a fost perioada de distrugere a credibilității Parlamentului, 2017, în planificarea lor, era distrugerea credibilității Guvernului.   Și s-au manifestat începând să ancheteze un act legitim. Nu spun bun, Guvernul Grindeanu trebuie să plece. Dar era dreptul Guvernului să emită OUG și nu era treaba procurorilor să se pronunțe pe OUG, ci a judecătorilor constituționali”, a declarat Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”.

Traian Băsescu a a pus punctul pe ”i”, spunând că șefa DNA trebuie să demisioneze urgent și că dacă țara ar avea Procuror General, Kovesi ar trebui arestată.

”Trebuie să demisioneze acum. Dacă am avea procuror general, doamna Kovesi ar fi încătușată, la fel ca oamenii politici, pentru abuz în serviciu”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.