Un grav accident rutier a avut loc în această noapte în județul Neamț. Un microbuz a căzut în canalul de aducţiune al râului Bistriţa. Din păcate şapte persoane au murit, una a reuşit să se salveze iar două sunt date dispărute.

Microbuzul de tip autoutilitară a plonjat în apele canalului de aducțiune al Bistriței, din comuna Alexandru cel Bun, la intrarea în Viișoara, scrie site-ul tvmneamt.ro.

Microbuzul se deplasa pe ruta Bicaz-Piatra Neamț, iar la un moment dat, șoferul în vârstă de 27 de ani din Săvineşti a pierdut controlul direcției de mers, a ajuns pe contrasens, apoi în apa adâncă de aproximativ 7 metri. În mașînă se aflau cel puțin 8 bărbați, iar unul dintre pasageri a reușit să se salveze.

Accidentul s-a petrecut în joi noapte, 4/5 aprilie și a fost anunțat la 112 la ora 00:55, imediat fiind declanșat și cod roșu de intervenție la nivelul ISU Neamț. La fața locului au fost mobilizați peste 40 de pompieri și numeroase mașini de intervenție, ambulanțe SMURD și SAJ, bărci pneumatice și scafandri.

Victimele veneau de la Arad și erau muncitori forestieri. Ei se întorceau acasă pentru a petrece Paștele cu familiile. Microbuzul nu era destinat transportului de persoane, iar pasagerii improvizasera niște bănci în interior.