Boris Nemțov, fost vicepremier al Rusiei și cel mai mare opozant al lui Putin, a fost ucis vineri noapte în centrul Moscovei, fiind împușcat în piept de un grup de bărbați înarmați care au fugit cu o mașină imediat după atentat.

Crimă cumplită la Moscova. Liderul Opoziției Ruse, Boris Nemţov, fondator al mișcării politice “Solidarnosti” și cel mai mare dușman al lui Putin, a fost împușcat mortal în apropiere de Kremlin.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, a fost ucis vineri seară, în timp ce se plimba alături de o tânără în plin centrul Moscovei.

Mai mulți bărbați înarmați, aflați într-o mașină, au tras mai multe gloanțe înspre Nemțov. Liderul Opoziției Ruse a fost împuşcat de patru ori în piept, chiar în apropierea Kremlinului.

După ce l-au ucis, atacatorii s-au făcut nevăzuţi. În urmă cu două săptămâni, într-un interviu realizat pe 10 februarie 2015, Boris spunea că se așteaptă să fie ucis.

Boris Nemtsov, fost ministru al Energiei şi vicepremier în timpul lui Boris Elţin, a fost ucis cu două zile înainte de marșul de protest al Opoziției, care urma să aibă loc duminică la Moscova.

În 2003, politicianul s-a retras din Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, Duma, pentru a fonda și conduce mai multe organizații și partide de opoziție, ultimul numindu-se Partidul Republican al Rusiei – Partidul Libertății Poporului.

În 2014, Boris Nemţov a susţinut calea proeuropeană a Ucrainei şi a criticat public anexarea Crimeei de către Rusia