Tragedie la Moscova. Liderul opoziției, Boris Nemțov, împușcat mortal

Tragedie la Moscova. Liderul opoziției, Boris Nemțov, împușcat mortal
loading...

Boris Nemțov, fost vicepremier al Rusiei și cel mai mare opozant al lui Putin, a fost ucis vineri noapte în centrul Moscovei, fiind împușcat în piept de un grup de bărbați înarmați care au fugit cu o mașină imediat după atentat.

Crimă cumplită la Moscova. Liderul Opoziției Ruse, Boris Nemţov, fondator al mișcării politice „Solidarnosti” și cel mai mare dușman al lui Putin, a fost împușcat mortal în apropiere de Kremlin.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, a fost ucis vineri seară, în timp ce se plimba alături de o tânără în plin centrul Moscovei.

Mai mulți bărbați înarmați, aflați într-o mașină, au tras mai multe gloanțe înspre Nemțov. Liderul Opoziției Ruse a fost împuşcat de patru ori în piept, chiar în apropierea Kremlinului.

După ce l-au ucis, atacatorii s-au făcut nevăzuţi. În urmă cu două săptămâni, într-un interviu realizat pe 10 februarie 2015, Boris spunea că se așteaptă să fie ucis.

Boris Nemtsov, fost ministru al Energiei şi vicepremier în timpul lui Boris Elţin, a fost ucis cu două zile înainte de marșul de protest al Opoziției, care urma să aibă loc duminică la Moscova.

În 2003, politicianul s-a retras din Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, Duma, pentru a fonda și conduce mai multe organizații și partide de opoziție, ultimul numindu-se Partidul Republican al Rusiei – Partidul Libertății Poporului.

În 2014, Boris Nemţov a susţinut calea proeuropeană a Ucrainei şi a criticat public anexarea Crimeei de către Rusia

Categorii: EXTERNE

Autor

Recent NEWS

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro