Italia este în doliu după ce un pod părbuşit în Genova a cuis cel puţin 35 de persoane. Un român se află printre persoanele decedate. O bucată din celebrul pod Morandi s-a prăbuşit marţi dimineaţă. Peste 30 de maşini se aflau pe acea bucată de pod, în momentul prăbuşirii. Toţi au căzut în gol peste 70 de metri, când puntea şi un pilon s-au rupt în bucăţi.

Podul s-a prăbuşit în jurul orei 11.30 locale (09.30 GMT), pe fondul unor ploi torenţiale. Bucăţi uriaşe de beton armat au căzut ca nişte ghiulele peste depozitele unei fabrici.

Podul Morandi era considerat una dintre cele mai mari reuşite de arhitectură şi urbanism din Peninsulă. Acum, a devenit un adevărat cimitir, iar prăbuşirea unuia dintre turnuri şi a unei bucăţi de carosabil de câteva sute de metri s-a resimţit în Genova ca un cutremur.

Inaugurat cu 51 de ani în urmă, podul Morandi a avut probleme tehnice încă de la început, iar costurile întreţinerii au fost uriaşe. Un expert spunea, acum doi ani, că dacă ar fi distrus şi reconstruit, podul ar fi mai ieftin decât dacă ar fi reparat.

Potrivit autorităţilor italiene, una dintre cauzele dezastrului ar fi cedarea structurii de rezistenţă, în contextul reabilitării, dar şi după ce o furtună extrem de puternică a lovit Genova.

Un cetățean român a murit în urma prăbuşirii podului din Genova.

„O echipă consulară mobilă, condusă de șeful oficiului consular de la Torino, s-a deplasat la locul incidentului și la spitalele din zonă pentru a acorda asistență consulară. Conform datelor preliminare obținute, până la acest moment, de echipa consulară mobilă aflată la fața locului, printre persoanele decedate a fost identificat și un cetățean român”, transmite MAE.

Cel puţin 35 de persoane au murit în urma tragediei de la Genova, 13 persoane sunt rănite și 10 sunt în continuare date dispărute.