Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, fotbalist la clubul Dinamo București, a decedat vineri seară, după ce în timpul partidei cu FC Viitorul Constanța, s-a prăbușit din senin pe gazon.

Doliu în fotbalul românesc. Fotbalistul camerunez Patrick Ekeng, legitimat la clubul Dinamo din Capitală, a încetat în mod subit din viață, în timpul meciului din Liga I disputat cu echipa FC Viitorul Constanța.

Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon și și-a pierdut cunoștința, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar șapte minute mai devreme.

Medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca l-au resuscitat mai bine de o oră, însă fotbalistul nu a reacționat la manevrele de resuscitare.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a fost declarat mort de către medicii de la Floreasca, cu câteva minute înainte de miezul nopții.

Liga Profesionistă de Fotbal transmite condoleanțe familiei jucătorului Patrick Ekeng și clubului Dinamo, exprimându-și compasiunea și regretul în urma decesului fotbalistului camerunez survenit, vineri seara, în timpului meciului cu FC Viitorul din Liga I.

”Liga Profesionistă de Fotbal își exprimă pe această cale profunda tristețe și compasiunea pentru familia lui Patrick Ekeng și transmite condoleanțe familiei și clubului Dinamo. Cuvintele sunt de prisos în astfel de momente”, se menționează într-un comunicat de presă publicat de LPF, pe site-ul oficial.

Cauzele decesului fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng pot fi multiple, Medicul Cristian Pandrea de la Spitalul de Urgență Floreasca a declarat că fotbalistul a murit după  manevre de resuscitare care au durat o oră și jumătate: A fost adus la noi cu o ambulanță fără manevre de resuscitare din câte știm. În stop cardio-respirator la camera de gardă. S-au inițiat manevre de resuscitare care au durat aproximativ o oră și 30 de minute. Aceste manevre au rămas din păcate fără rezultat. Pacientul a decedat. Nu este prima dată când se întâmplă un asemenea eveniment pe terenul de sport, cauzele pot fi multiple și ele vor fi relevate de examenul necropsic care se va efectuat ulterior. Ne pare rău că nu am putut face mai mult și exprimăm condoleanțe.

Patrick Ekeng - mort gazon