O furtună violentă însoţită de grindină, a făcut prăpăd într-un camping din localitatea Bulz, județul Bihor, unde se aflau campaţi mai mulţi turişti. Bilanţul indică un mort şi 17 victime dintre care 3 se află în stare gravă.

Duminică seară, o furtună puternică a smuls din rădăcini mai mulți plopi foarte mari care au căzut peste mașinile și corturile dintr-un camping din marginea localității Bulz.

La scurt timp după ce a început să plouă, a căzut grindină, iar apoi s-a format o vijelie ce ar fi fost asemănătoare tornadelor.

Mai mulți turiști din camping au fugit și au reușit să ajungă în casele sătenilor, alții rămânând în mașini sau în corturi.

La locul intervenției au fost dislocate 3 ambulanțe SMURD, o autospeciala pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și trei echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

În urma căderii unui copac pe o mașină , o persoană în vârstă de 60 de ani, și-a pierdut viața.

Din cauza numărului mare de victime, la nivelul județului Bihor a fost activat Planul Roșu de intervenție. Pe lângă cele trei ambulanţe SMURD, la locul tragediei au fost trimise în sprijin 3 ambulanțe SMURD din cadrul ISU Cluj.

Bilanțul tragediei cauzate de o furtună puternică în campingul din localitatea Bulz indică 17 victime, dintre care un bărbat decedat, trei dintre răniți fiind în stare gravă, conform autorităților locale.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, șeful SMURD, în ce privește două persoane, din cele trei în stare gravă, ajunse la Spitalul Județean din Oradea, una dintre ele prezintă un traumatism cranian sever, iar a doua atât un traumatism cranian cât și unul toracic.