Un avion turcesc de transport marfă s-a prăbușit, luni, lângă aeroportul Manas din Kârgâzstan.  Avionul părbușit peste un sat din apropierea aeroportului, a ucis cel puțin 35 de persoane, printre care șase copii.

Cel puțin 35 de persoane și-au viața după ce aparatul Boeing 747 care a încercat să aterizeze în condiții de ceață densă, s-a părbușit peste satul din Kârgâzstan.

Oamenii ucişi se aflau în cele 15 case distruse în urma prăbuşirii. Printre cei 35 de morți se numără și cei patru piloți ai avionului turcesc.

La ora locală 7,40 (1,40 GMT), „un avion cargo operat de o companie turcă, venind de la Hong Kong, s-a prăbuşit în apropierea aeroportului Manas (la Bişkek) din cauza unor condiţii meteo nefavorabile”, a indicat, pentru un radio kârgâz, un responsabil al ministerului pentru situaţii de urgenţă, Mukhammed Svarov, citat de AFP.

Cel puţin 15 case au fost distruse, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Elmira Cheripova.

„Avionul s-a prăbuşit peste case, a omorât familii întregi”, a povestit pentru France Presse un martor al accidentului, care nu a vrut să îşi dea numele. „Nu a rămas nimic din case, oamenii au fost ucişi cu toată familia şi copiii lor, multe persoane dormeau”.

După media kârgâză, prăbuşirea avionului a avut loc aproape de satul Datcha-Suu, foarte apropiat de aeroportul capitalei, iar preşedintele kârgâz Almazbek Atambaiev şi-a anulat vizita în China pentru a reveni la Bişkek.

Avionul ar fi trebuit să facă o escală la Manas, lângă capitala Bişkek, pe drumul său de la Hong Kong la Istanbul. Aparatul s-ar fi prăbuşit când încerca să aterizeze pe o vizibilitate redusă, la ora locală 7,31 (1,31 GMT).