Victimele tragediei din 30 octombrie din Club Colectiv, mor pe capete. Marți seară, un tânăr transferat la un Spital din Liverpol, a decedat pe patul de spital. Astfel că numărul deceselor a ajuns la 50, și medicii ne dau vești triste. Numărul morților ar putea să sară de 60.

Doi tineri ce fuseseră transferați duminică noapte la spitale din Marea Britanie, au decedat. Unul marți seară, iar altul miercuri dimineață.

În urma incendiului produs la Clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar în drum spre spital a mai murit o persoană.

În cele 11 zile scurse de la tragedie au decedat mai decedat alte 22 de persoane, astfel că bilanțul a ajuns în prezent la 50.

Medicii români spun că numărul deceselor ar putea să crească întrucât alte câteva zeci de persoane aflate în prezent în spitalele din București și Europa, se află în stare extrem de gravă.

Luni, Tudor Golu, în vârstă de 28 de ani, a fost transferat duminică seară într-un spital din Birmingham, Marea Britanie, după ce pe 30 octombrie a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în stare critică.

Tudor Golu era chitaristul trupei de rock progresiv Axial Lead, artist grafic şi animator 2D şi 3D, el fiind şi cel care a realizat videoclipul melodiei “The day we die”, al formaţiei Googbye to Gravity.

În incendiul din clubul Colectiv au mai fost răniţi alţi doi membri ai trupei Axial Lead, solistul Damian Radu şi chitaristul Christian Alban Popescu, ambii fiind internaţi în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, starea lor fiind stabilă.

Tudor Golu a făcut videoclipul melodiei “The day we die”, iar de ilustraţie s-a ocupat Radu Damian.

Potrivit unei Hotărâri aprobate, un membru al familiei sau altă rudă care însoțește un pacient transferat la un spital din străinătate va beneficia 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare și masă (200 de euro pe zi) și 1.500 de euro pentru transport.

Ministerul Sănătății colaborează cu Grupul integrat de intervenție în criză care va canaliza toate nevoile de consiliere psiho-socială și va gestiona comunicarea cu aparținătorii pacienților spitalizați în România și, ulterior, va comunica și cu pacienții externați.

Grupul integrat de intervenție în criză asigură și susține o colaborare transparență între insituțiile statului, fundațiile și ONG-urile ce doresc să contribuie in perioada de criză pentru ca victimele să beneficieze de cel mai bun tratament posibil.

El este alcătuit din:

1.    Medicii care fac parte din Comisia Ministerului Sanatii.

Se vor ocupa de evaluarea și tratarea  pacienților

2.    COPSI

Psihologi specilizati in traume care vor oferi asistenta si consliere psihologica atat pentru victime cat si pentru familiile acestora.

3.    ASproAS, asociatie a asistentilor sociali profesionisti din Romania, asigura gratuit asistenta sociala in baza normelor de evalure europene pentru ca toti cei ce au avut de suferit sa primeasca sprijinul de care au nevoie.

Grupul oferă asistență de continuitate pe suport social în țările în care au fost transferați pacienți.

Ministerul Sănătății precizează că, pentru a respecta legislația în vigoare care vizează respectarea drepturilor pacienților nu se poate face publică lista cu numele persoanelor internate sau a clinicilor din străinătate unde au fost transferate.

Toate donațiile care se fac de către persoane fizice sau juridice trebuie direcționate către unitățile sanitare sau familii prin fundații și ONG-uri, compania UNIFARM sau ANMDM, în funcție de natura produselor.

Ministerul Sănătății informează că, până în data 10 noiembrie 2015, orele 07.00, în unitățile sanitare din România au rămas internate un număr de 76 de persoane, din care 24 în stare critică și gravă.

Datele pentru fiecare unitate sanitară:

–        Spitalul de Arși are internați -15 de pacienți internați

–        Spitalul Bagdasar Arseni – 15 de internați

–        Spitalul Grigore Alexandrescu –6 pacienţi internați

–        Spitalul Sfântul Ioan – 5 pacienți internați.

–        Spitalul Elias – 7 pacienți internați

–        Spitalul Militar Central – 7 pacienți internați

–        Spitalul Sfântul Pantelimon- 2 pacienți internați

–        Spitalul de Urgență din București – 6 pacienți internați

–        Spitalul Universitar- 8 pacienți internați

–        Spitalul Dimitrie Gerota- 3 pacienți internați

–        Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienți internați

Un număr de 34 de persoane au fost transferate în unități sanitare, după cum urmează:

Austria – 2 persoane în stare stabilă

Belgia– 8 persoane în stare stabila

Olanda– 8 persoane, din care 2 decese și 6 persoane în stare stabila

Germania– 2 persoane care au plecat pe cont propriu  și sunt în curs de stabilire a locațiilor în care se află

Marea Britanie– 9 persoane, din care 1 deces și alte 8 persoane în proces de evaluare medicala

Norvegia – 1 persoană stabila

Israel – 3 persoane, din care 1 deces, o persoană în stare stabila și 1 persoană în stare instabilă

Elveția- 1 pacient

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În 11 zile de la tragedie au decedat alte 21 de persoane, numărul victimelor ajungând, miercuri, la 50.

colectiv mortifoto socante club colectiv