La aproape doi ani de la incendiul devastator în urma căruia 64 de tineri au ars de vii în clubul Colectiv din Bucureşti, unul dintre supravieţuitori s-a sinucis, potrivit site-ului stiri.tvr.ro.

Creşte numărul victimelor din Colectiv. Asociatia Colectiv a anunţat sâmbătă seară, că unul dintre supravieţuitorii incendiului din club a murit, nefiind explicate circumstanţele decesului.

“65. RIP Răzvan şi să-ţi fie bine acolo, lângă Tina”, se arată pe pagina de Facebook “Împreună rezistăm. Nu uitaţi de #Colectiv!”.

Potrivit site-ului Stirile TVR, tânărul şi-ar fi pus capăt zilelor din cauza rănilor suferite în incendiul din clubul Coleciv.

În noaptea tragediei, Răzvan era în clubul bucureştean împreună cu iubita lui, Valentina, o gălăţeancă de 27 de ani.

Tânărul a reuşit să scape, dar s-a întors în localul mistuit de flăcări ca să-şi salveze prietena. Nu a reuşit. Fata pierit în incendiu.

„Eram lângă scenă şi m-am dus în spate când a început focul ca să-mi iau prietena. Nu mai era acolo. M-au scos oamenii, a fost un tăvălug”, spunea Răzvan, prietenul Tinei, la scurt timp după tragedia din Colectiv.

Cei care doresc să aprindă o lumânare în memoria victimelor incendiului de la Clubul Colectiv vor putea să o facă de duminică seara până luni dimineaţa, când va avea loc un eveniment dedicat celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident petrecut în urmă cu 21 de luni.

„În data de 30 iulie, începând cu ora 20,00 şi până la ora 8,00 dimineaţa, a doua zi, va avea loc evenimentul ‘Noapte albă la #Colectiv’, întrucât se împlinesc un an şi nouă luni de la cumplita tragedie care ne-a îndoliat inimile pe vecie. Haideţi să ne revedem şi să nu îi dăm uitării pe cei care nu se mai află fizic printre noi”, se arată într-un mesaj distribuit pe pagina de Facebook a Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Preşedintele asociaţiei, Eugen Iancu, a declarat pentru AGERPRES că momentul marchează şi amenajarea spaţiului din Piaţa Bucur unde a fost amplasat monumentul dedicat victimelor Colectiv.

„Se împlinesc 21 de luni. Cine doreşte să aprindă o lumânare, să aducă o floare…, cine poate, când poate, de-a lungul serii, de-a lungul nopţii, este invitat să vină acolo”, a adăugat el.

Cumplita tragedie a avut loc pe 30 octombrie 2015 în clubul bucureştean Colectiv, unde s-a produs un incendiu în urma căruia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa şi circa 200 au fost rănite.

În club, trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album.

Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului şi s-a extins rapid şi a provocat o tragedie naţională.