Microscopul este instrumentul optic dotat cu o lentilă sau o combinație de lentile și este utilizat în mărirea imaginilor a diverselor specimene sau obiecte mici, mai ales cele care nu pot fi observate cu ochiul liber.

Precisa este unul dintre cei mai mari distribuitori din țară de microscoape pentru laborator, binoculare, de cercetare, digitale, inversate etc, punând la dispoziția celor interesați cele mai moderne dispozitive, dar și alte aparaturi de laborator.

La ce poate fi folosit microscopul?

Rolul pe care îl îndeplinește acesta este cunoscut mai ales de persoanele care lucrează în laboratoare specializate, dar nu numai. Un microscop poate fi folosit pentru a studia insectele și timbrele, pentru a analiza plantele, pentru a măsura și inspecta instrumente de industrie, în medicină pentru cercetare și analize etc.

Așadar, microscoapele sunt acele instrumente absolut necesare pentru a crea medicamente noi, dar și pentru a găsi tratamente pentru diverse boli. Orice microscop folosit corespunzător poate fi întrebuințat pentru un timp îndelungat fără a se defecta sau a oferi rezultate neclare. Chiar dacă cei mai mulți sunt de părere că manevrarea unuia este extrem de dificilă, reprezentând un aparat complex, de fapt acestea nu sunt chiar doar acele instrumente folosite în cercetare sau centre care costă sume enorme.

Domeniile în care sunt folosite microscoapele sunt multiple, acestea putând fi utilizate :

  • De cei pasionați de timbre, monede, de a descoperi lucruri noi
  • În educație, la materii precum botanica, biologia, chimia, zoologia
  • În medicină, în sectoare precum patologia, microbiologia, entomoligia, hematologia, stomatologia, dermatologia, dar și în medicina veterinară, în realizarea unor analize obișnuite sau în cercetări avansate. Acestea sunt folosite începând de la facultățile de medicină și până la laboratoarele din spitale
  • În industrie, pentru a inspecta diversele componente și ansambluri electronice ale unor materiale diversificate, precum textile, metale, plastic.
  • În agricultură, pentru gravuri, de bijutieri și arheologi
  • În procesul de învățare în școli
  • În știință, în domeniii precum geologia, arheologia, sănătatea publică, oceanografia, metalurgia, farmaceutică, siguranța publică pentru analiza calității apei, diverse aplicații militare etc.

În comerț se găsește o varietate de microscoape, destinate pentru fiecare tip de analiză în parte. Multe dintre acestea pot fi încadrate în categoria celor cu iluminare, adică necesită lumină pentru a putea observa imaginea mărită a lucrurilor de analizat. Astfel, unele microscoape au putere fie mai mică, fie mai mare.

Este deosebit de important ca un microscop să prezinte o calitate crescută și să fie realizat în cele mai bune condiții pentru a oferi claritate și precizie maximă. Unul dintre motivele pentru care utilizatorii aleg să comande o astfel de aparatură de pe precisa.ro îl reprezintă faptul că raportul dintre calitatea și prețul produselor este întotdeauna unul corect și satisfăcător. Astfel, toți doritorii găsesc în cadrul acestei pagini atât microscoapele de care au nevoie pentru analiza diverselor lucruri minuscule, fie accesorii pentru acestea. De asemenea, tot pe această pagină sunt disponibile diverse aparaturi și materiale de protecție pentru laboratoare, precum și sticlărie de laborator, teste rapide și kituri, chimicale și reactivi etc, la prețuri accesibile.