Toti soferii au nevoie de accesorii pentru remorci!

Soferii auto au intotdeauna nevoie de accesorii noi pentru masina lor, pentru a asigura o buna functionare a vehiculului. Din motive de siguranta este important ca soferii sa investeasca in accesorii pentru remorci, de la magazine de specialitate, astfel vor avea siguranta ca achizitioneaza produse omologate. Iniante de a achizitona accesorii si remorci auto, soferul trebuie sa se intereseze cat mai mult despre aceste produse pentru a fi siguri ca respecta legea si ca sunt in vigoare cu toate reglementarile.

Remorcile realizeaza transportul de produse si materiale agricole: in vrac: cereale boabe, stiuleti de porumb, bulbo-radacinoase, legume, gunoi de grajd, ingrasaminte chimice, amendamente, resturi vegetale – situatie in care descarcarea se face prin basculare; ambulate – situatie in care descarcarea se face manual sau cu mijloace speciale.

De asemenea, remorcile sunt dotate cu un echipament de marit capacitatea, destinat transportului materialelor voluminoase (baloturi rotunde si paralelipipedice, coceni, crengi etc).

Oferta de remorci este foarte variata, mai mici sau mai mari, in functie de tipul de activitate, de suprafata de teren sau de tipul lucrarii remorcile pot fi:

-Trailere auto;

-Platforme;

-Remorci cu obloane;

-Remorci transport utilaje;

-Remorci carosate;

-Remorci basculabile;

-Remorci transport ATV, motociclete si utilaje mici;

-Peridocuri;

-Remorci cai si animale;

-Remorci panou publicitar;

-Remorci cu capac;

-Remorci usoare.

Remorca auto usoara este cel mai des utilizata in activitatile de transport in regim propriu. Aceasta are o serie de avantaje care ii confera un raport pret calitate optim:

-Pret de achizitie foarte redus;

-Utilitate crescuta prin optiunea de rabatare obloane fata si spate, detasare obloane laterale, basculare manuala.

-Poate fi accesorizata foarte usor cu obloane dublu inaltate, prelata si cadru metalic, suport motocicleta sau grilaje metalice tip cusca.

In cazul remorcilor fara frane, intreaga putere de franare este preluata de vehiculul tractor. Pentru remorcile cu o greutate totala admisibila de pana la 750 kg nu este prescrisa legal o frana. Pot fi autorizate viteze de pana la 100 km/h si in cazul remorcilor fara frane, daca sunt obtinute premisele corespunzatoare. In orice caz, remorcile fara frane au avantajul ca nu trebuie sa fie montate obligatoriu amortizoare la roti pentru astfel de viteze.

Incepand cu o greutate totala de peste 750 kg, legea prevede un dispozitiv de franare. In acest caz se vorbeste despre remorci cu frane. La franare, vehiculul tractor este descarcat si distanta de franare se scurteaza. Pentru autorizarea la 100 km/h, spre deosebire de remorcile fara frane, in acest caz sunt necesare obligatoriu amortizoare la roti.

Remorcile sunt cu siguranta accesorii de care multi soferi au nevoie, mai ales cei care fac frecvent drumuri cu incarcatura mare si volum. Fie ca doresti sa mergi la munte in vacanta sau doresti sa iti transporti lucrurile personal, o remorca auto se dovedeste a fi o investitie buna pe termen lung. Este foarte important ca soferii sa fie pusi in tema cu greutatea fiecarei remorci si capacitatile autovehicolului pe care il conduc pentru respectarea codului rutier!