Tot ce trebuie să știi pentru a te menține sănătos

Știi și tu că sănătatea e primordială și trebuie tratată cu seriozitate,fiind cel mai important aspect din viața ta. Dacă ești sănătos, poți muta munții din loc! Odată ce nu ai probleme de sănătate, vei vedea că aproape toate problemele dispar și orice vis poate deveni realitate! Zicala ‘’ Mens sana in corpore sano’’, ‘’ Minte sănătoasă în corp sănătos’’ vine să îți spună că, atâta timp cât ai un corp sănătos și faci mișcare, te vei simți mult mai bine din punct de vedere psihic, vei face față mai ușor stresului și te vei simți relaxat.

Citește în continuare 4 sfaturi care te vor ajuta să te menții sănătos :

  1.     Practică sport

Sportul este esențial pentru a fi capabil din punct de vedere fizic, este elementul cheie al unei vieți lungi și sănătoase. Este indicat să faci efort fizic minim 150 de minute pe săptămână, asta ar însemna minim 30 de minute timp de 5 zile. Activitatea fizică contribuie la sănătatea inimii, plămânilor și al sistemului tău nervos. Sportul reduce stresul, anxietățile, contribuie la un somn adânc și odihnitor, ajută memoria și concentrarea. Și nu în ultimul rând, practicarea oricărui tip de sport, îți înfrumusețează tenul, oferindu-i elasticitate.

  1.     Un regim alimentar sănătos!

Tot ce trebuie să știi în ceea ce privește regimul sănătos este să nu exagerezi cu nimic! Menținerea unui regim echilibrat îți conferă menținerea unui corp sănătos. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, alimentația la ore regulate, evitarea înfometării și cinarea la ore nu prea tărzii sunt niște aspecte de care este recomandat să ții cont. Este important să consumi fructe, legume, cereale integrale ( ovăz, grâu, poumb integral, orez, orz, quinoa) , proteine ( ouă, pui, pește, linte, fasole, năut, brânzeturi și lactate).

  1.     Fă-ți controalele anual!

Este extrem de important să-ți faci anual analizele, să-ți consulți medicul de familie măcar de două ori pe an, iar acești factori să îți intre în obișnuință. Trebuie să știi că e necesar să consulți specilaștii în ceea ce privește sănătatea ta. Medicul tău de familie îți va recomanda analizele obligatorii, pe care nu ar trebui să le neglijezi în niciun an. În același timp, este indicat să consulți un cardiolog, un pneumolog, iar un alt aspect important pe care multe persoane îl ignoră, este un control la oftalmolog. Poți să îți faci anual un consult oftalmologic la Infosan unde te poti asigura ca vederea ta nu se deterioreaza.

  1.     Hidratează-te!

Consumul de minim 2 litri de lichide în fiecare zi, îți va îmbunătăți vizibil viața. Încearcă să reduci consumul de băuturi carbogazoase, sucuri, alcool și cafea. Poți să îți prepari acasă un smoothie din fructe proaspete, limonade și shake-uri, însă nu neglija apa. Apa reduce senzația de foame și nu are calorii, ajută la dezvoltarea sistemului imunitar, menține sistemul cardiovascular, lipsa ei îți influențează rinichii și sistemul digestiv.

Este recomandat să urmezi aceste sfaturi pentru a avea un stil de viață sănătos, nu uita să îți faci controalele anual, mai ales analizele, consultul oftalmologic și asigură-te că dispui de o inimă și niște plămâni sănătoși! Sănătatea ta și a celor din jur este cea mai importantă!

Sursă foto: pexels.com