recentnews

Cu surle și trâmbițe compania coreeană Samsung a lansat anul acesta trei smartphone-uri flagship și anume: Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra, infinit superioare dispozitivelor din generația anterioară.

Ce au în comun telefoanele Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra?

Din punct de vedere al aspectului, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra arată foarte similar. Ele împărtășesc același design, au carcase din metal, iar camera selfie se deschide printr-o deschizătură în ecran. De asemenea, au margini curbate și elegante, display-uri Infinity-O și pot fi accesorizate cu câte un set de huse Samsung Galaxy S20, huse Samsung Galaxy S20+ sau huse Samsung Galaxy S20 Ultra pentru un plus de protecție și personalitate.

Rata de refresh în cazul tuturor acestor trei telefoane este de 120 Hz cu toate că așa cum era de așteptat toate au ecrane de dimensiuni diferite. De asemenea, la fiecare dintre ele, camera principală se distinge clar printr-o ridicătură în carcasă, dovadă că producătorii nici măcar nu ar fi încercat să ascundă senzorii acesteia, ba dimpotrivă, au făcut tot posibilul să-i scoată cât mai mult în evidență.

Procesorul este și el același pentru toate telefoanele din seria Samsung Galaxy S20, fiind vorba de un Qualcomm Snapdragon 865 sau un Samsung Exynos 990 în funcție de piața căreia este destinat fiecare terminal. Mai mult, oricare dintre cele trei dispozitive este disponibil în variante standard, cu câte 12 GB RAM, Samsung Galaxy S20 Ultra fiind singurul disponibil și într-un model cu 16 GB RAM.

Ce au diferit telefoanele Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra?

Mărimea este prima caracteristică ce ne sare în ochi când încercăm să comparăm telefoanele Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra. Cu toate că așa cum am menționat și în rândurile de mai sus designul este mai mult sau mai puțin același indiferent de variantă, dimensiunile carcasei și ale ecranului fac diferența.

Așa cum ne-au obișnuit și cu alte ocazii, cei de la Samsung nu au făcut economie la numărul de mAh în ceea ce privește bateriile terminalelor Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra. Dar chiar și așa, capacitățile acumulatorilor acestora pur și simplu ne uimesc. Astfel, chiar și Samsung Galaxy S20 care este cel mai puțin potent la acest capitol are 4000 mAh, mai mult decât orice flagship de la Apple de exemplu, Samsung Galaxy S20+ 4500 mAh, iar Samsung Galaxy S20 Ultra 5000 mAh. Cu toate acestea, în calitate de utilizator nu ar trebui să te aștepți prea mult de la autonomie deoarece la funcțiile pe care le au, fiecare din aceste smartphone-uri este destul de pretențios în ceea ce privește consumul de energie și pentru a putea fi folosit la capacitate maximă are nevoie de un acumulator pe măsură.

Cu toate că la prima vedere setup-ul camerelor nu pare să difere cu mult, când le observăm mai atent, ne dăm seama că nu puteau exista trei terminale din aceeași familie, mai diferite, nici din acest punct de vedere. Astfel, Samsung Galaxy S20 are trei lentile din care cea principală are 12 MP, cea telephoto 64 MP, iar cea ultra wide 12 MP, dar nu are funcția DepthVision sau senzorul time of flight de care dispune Samsung Galaxy S20+ cu același setup. În final, Samsung Galaxy S20 Ultra este cel mai diferit, el având o lentilă principală de 108 MP, una telephoto de 48 MP și una ultrawide de 12 MP.

Concluzie

Se poate spune că prin felul cum a fost construit fiecare din aceste trei telefoane cei de la Samsung și-au dat silința să acopere o gamă largă de nevoi ale utilizatorilor lor, dar și să creeze câte un terminal pentru fiecare buzunar. Iar din punctul nostru de vedere considerăm că proiectul a fost unul de succes deoarece utilizatorii care își doresc cel mai bun raport calitate / preț pot investi într-un telefon Samsung Galaxy S20, cei care vor ceva mai mult de la dispozitivul pe care îl poartă în buzunar într-un Samsung Galaxy S20+, iar amatorilor de fotografie, fără îndoială, li se potrivește un Samsung Galaxy S20 Ultra!