Tot ce trebuie să știi despre o pompă de drenaj

Apa reprezintă o necesitate pentru fiecare dintre noi fiind la baza piramidei nevoilor a lui Maslow. Deși ne aflăm într-o epocă avansată din punct de vedere tehnologic și tehnic, nu totul este bine pus la punct. Astfel că din nefericire în unele orașe, accesul la apă este mai dificil decât am crede.

Specialiștii recomandă ca, în aceste locuri să se folosească echipamente speciale, cum ar fi o pompă de drenaj care are rolul de a extrage din puțuri apă și de a o transporta către instalație pentru a asigura apă curentă gospodăriilor.

Ce face o pompa de drenaj?

Pentru început, putem spune despre o pompă de drenaj că asigură apă potabilă gospodăriilor unde nu există o rețea publică, prin pomparea apelor reziduale sau a irigațiilor. Această pompă se poate utiliza atât în domeniul casnic, cât și industrial, agricol sau comercial. De fapt, o investiție într-o astfel de pompă se poate dovedi o mină de aur pe termen lung.

Cum arată pompa de drenaj?

Pompa de drenaj are forma unui cilindru, în interiorul căruia găsim un motor electric și o pompă. Motorul acesteia este închis ermetic și cu ajutorul lui, apa este ridicată la suprafață. Ca și mod de utilizare, pompa va intra în puț, fântână sau orice altă sursă de apă disponibilă în apropierea gospodăriei, sub apă.

După ce montați o pompă de drenaj, trebuie să vă asigurați că apa poate fi consumată în siguranță. Pentru a verifica dacă este potabilă cel mai bine ar fi să luați o mică gură de apă și a vedea dacă are vreun gust ciudat. Dacă nu simțiți nimic ciudat, o puteți consuma în siguranță și cu încredere.

Va trebui să fiți atenți la câteva elemente. De aceea, aspectele care nu trebuie neglijate sunt următoarele:

  • modalitatea de alimentare;
  • distanța de la punctul de alimentare a pompei;
  • zona drenată.

Verificarea sistemului electric este primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere înainte de a începe orice tip de lucrare. Este important să verificați sistemul electric pentru siguranța și operarea optimă a pompei. Paza bună trece primejdia rea, spunea o vorbă din popor cândva.

Cablul pompei de drenaj trebuie să ajungă cu ușurință până la sursa de alimentare, mai ales când aceasta se va utiliza la adâncimi mari.         Recomandarea specialiștilor este folosirea filtrelor de apă deoarece acestea vă vor purifica constant apa.

Principalele avantaje ale unei pompe de drenaj:

  • au un consum redus de electricitate;
  • nu prezintă riscul ca presiunea să fie scăzută, deoarece pompele de drenaj folosesc presiunea directă pentru extragerea apei și pentru a o transporta către conductă;
  • nu necesită un loc special unde să fie depozitate deoarece acestea sunt montate direct în pânza freatică, adică sub apă;
  • pompa va funcționa imediat după scufundarea ei în apă;
  • nu prezintă riscuri de electrocutare, deoarece au o rezistență ridicată la apă;
  • conține o protecție electrică, garnituri și o etanșare care împiedica scurgerile de apă;
  • motorul este sigilat și adăugat într-un corp de pompă și nu va necesita întreținerea lui;

Dacă te întrebi de unde poți achiziționa o astfel de pompă care să îți ușureze munca, intră pe magazin online TopStrong și problema îți va fi rezolvată cu câteva clickuri.