Tot ce trebuie sa stii despre erbicide inainte de a le folosi

Cauti o solutie eficienta prin care sa elimini buruienile perene si anuale, astfel incat sa-ti usurezi munca in domeniul agricol? Folosind erbicide, obtii rezultate imediate, urmand ca apoi sa poti sa te ocupi de culturile tale mult mai usor.

Este vorba despre substante special concepute pentru a combate buruienile care iti dauneaza culturilor si care au rolul de a le elimina in aproximativ 10 – 12 zile. Descopera din randurile de mai jos tot ce trebuie sa stii in acest sens, pentru a putea folosi cu incredere erbicidul pe care il alegi!

Tipuri de erbicide

In functie de modul in care sunt concepute, erbicidele pot fi:

  • selective – actioneaza numai asupra unor tipuri de plante, asa ca le poti utiliza chiar si dupa insamnatarea culturilor pe care vrei sa le cresti. Erbicidele din aceasta categorie sunt extrem de eficiente si simplu de aplicat, asa ca nu trebuie sa eziti sa le folosesti;
  • totale – elimina complet toate tipurile de plante pe care sunt aplicate, actionand in prima faza doar asupra frunzelor, pentru ca mai apoi, substantele sa se indrepte catre rizomi si radacini.

Cand este recomandat sa aplici tratamentul cu erbicid?

In ceea ce priveste momentul oportun pentru a aplica erbicidul, trebuie sa stii ca ideal este sa alegi o zi cu soare, in care nu ploua. De ce? Solutia are nevoie de timp sa actioneze, iar daca ploaia ar spala-o, nu si-ar mai face efectul asa cum iti doresti. Mai mult, trebuie sa iei in considerare faptul ca erbicidul poate fi aplicat:

  • preemergent – inainte de insamantare. Daca iti doresti sa pregatesti terenul pentru introducerea semintelor sau a rasadurilor in sol, atunci este bine sa te ocupi de tratamentul cu erbicid primavara devreme;
  • postemergent – toamna, dupa recoltare. Acesta este un moment propice pentru a pregati solul pentru insamantarea din primavara. Aplicand erbicidul atat de devreme, pamantul are suficient timp la dispozitie pentru a fi gata pentru viitoarea ta cultura.

Cum sa pregatesti erbicidul?

Erbicidul este o solutie extrem de concentrata, asa ca trebuie sa ai mare grija la felul in care o prepari inainte de aplicarea tratamentului. Mai exact, trebuie sa citesti descrierea produsului pe care il alegi, astfel incat sa stii care este proportia de apa, respectiv de erbicid pe care trebuie sa o folosesti. In caz contrar, risti sa afectezi si plantele pe care iti doresti sa le cresti.

Cu ce poti sa aplici tratamentul?

Daca te intrebi cu ce anume poti sa aplici tratamentul cu erbicid, atunci trebuie sa stii ca un vermurel iti este de mare ajutor. Este vorba despre un obiect pe care il poti purta in spate si care este prevazut cu o pompa speciala, datorita careia aplici erbicidul foarte usor. In acelasi timp, poti sa folosesti si o pompa de mana, insa numai in cazul in care gradina ta nu are o suprafata foarte mare.

Pentru ce tipuri de culturi poti sa folosesti erbicidul?

Nu in ultimul rand, este bine sa iei in considerare faptul ca erbicidul poate fi folosit pentru o gama larga de culturi. De la cartofi, rosii, pana la sfecla, floarea soarelui sau cereale, pe toate acestea le poti proteja foarte bine datorita tratamentului cu erbicid.

Utilizand un erbicid floarea soarelui bun, te bucuri de rezultate excelente pe termen lung! De exemplu, iti poti spori recolta si, in acelasi timp, reduci din munca pe care trebuie sa o depui de-a lungul timpului. Studiaza toate tipurile de produse disponibile pe RegalFermierul.ro si iti va fi mult mai usor sa iei o decizie!