De multe ori uităm că Bucuresti este un oraș plin de viață, cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă. Noi vrem să te ajutăm să redescoperi acest loc și să te lași impresionat de toate locurile „eye-candy” din capitală. Este timpul să faci fotografii artistice!

Fie că ești creator de conținut sau pur și simplu un fan al fotografiei, sigur vei fi impresionat de locurile instagramabile găsite de specialiștii de la Photosetup, perfecte pentru toate gusturile.

Top 8 locații “instagramabile” din București pentru fotografii artistice

De multe ori uităm că Bucuresti este un oraș plin de viață, cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă. Noi vrem să te ajutăm să redescoperi acest loc și să te lași impresionat de toate locurile „eye-candy” din capitală. Este timpul să faci fotografii artistice! Fie că ești creator de conținut sau pur și simplu un fan al fotografiei, sigur vei fi impresionat de locurile instagramabile găsite de specialiștii de la Photosetup, perfecte pentru toate gusturile.

1. Casa Oamenilor de Știință

Acest loc se află pe strada Piața Lahovari, nr 9. și a fost construită între anii 1906 și 1914, într-un stil neoclasic francez. Din 1945 a devenit Casa Oamenilor de Știință și a intrat în patrimoniul Academiei Române.

Clădirea nu are un design superb doar pe exterior și înauntru poți realiza o mulțime de cadre spectaculoase. Aceasta poate fi vizitată,  funcționează drept restaurant și este deschisă publicului.

2. Strada Pictor Arthur Verona

Aflată între Piața Romană și Piața Universității, Arthur Verona este una dintre cele mai frumoase străzi din București. Fiind aproape de Facultatea Artelor Decorative și Designului, pereții din stânga și dreapta străzii sunt pictați de cei mai talentați artiști ai țării, ceea ce face ca o simplă stradă să se transforme într-un loc unic, perfect pentru a face câteva fotografii artistice.

Pro tip: dacă vrei să vizitezi acest loc, fii sigur că vei vrea să îl vizitezi din nou: o dată la ceva timp toți pereții sunt repictați.

3. Arcul de Triumf

Un monument imens situat în partea de nord a orașului, Arcul de Triumf este o locație unică pentru fotografiile artistic, este și unul dintre cele mai populare locuri din București pentru ședințele foto de nuntă. Folosește un aparat foto profesional ca să fii sigur că surprinzi chiar și cele mai mici detalii ale monumentului.

4. Ateneul Român

Ateneul Român a fost construit în stilul neoclasic, în anul 1888 și chiar și în ziua de astăzi este unul dintre cele mai populare locuri pentru fotografii din capitală. Nu doar că poți realiza fotografii artistice lângă o clădire impresionantă, dar te poți bucura și de natura parcului din jurul Ateneului. Așa poți adăuga un strop de culoare în pozele tale!

5. Pasajul Macca-Villacrosse

Pasajul Macca-Villacrosse este face legătura dintre Calea Victoriei și Strada Lipscani și este perfect pentru fotografii speciale, într-un peisaj modern și vechi în același timp. Arhitectura este din 1891, însă găsești pe cele două laturi ale sale numai cafenele și baruri.

6. Cărturești Carusel

Cărturești Carusel este cea mai frumoasă librărie din București și este unul dintre cele mai populare locuri instagramabile. Iese în evidență prin designul alb, grandios și scările în spirală, care te aduc într-un peisaj aparte. Dacă reușești să treci peste privirile oamenilor aflați în librărie, îți poți transforma fotografiile în imagini de poveste. Locația nu este o simplă librărie, fiecare colț poate deveni un fundal minunat pentru orice fotografie artistică.

7. Grădina Botanică

Dacă totuși îți dorești un loc liniștit unde să realizezi fotografii, locul ideal este grădina botanică din București. Culorile florilor și a plantelor sigur îți vor face imaginile să iasă în evidență, mai ales în perioada primăverii și a toamnei, când natura își schimbă nuanțele.

Recomandăm această locație și pentru fotografiile spooky, cum ar fi cele de Halloween – în serialul Wednesday există cadre cu adevărat înfricoșătoare în grădina botanică din capitală.

8. Strada Vasile Conta nr. 3-4

Deși este doar o intrare de bloc, poți realiza fotografii futuristice, parcă surprinse în altă țară. Arhitectura este cea care scoate în evidență acest loc: este în formă de U, iar treptele masive îi dau un aer aparte.

Este un loc perfect pentru fotografii care își doresc să scoată în evidență contrastul dintre vechi și nou sau urât și frumos. Acest tip de fotografie se poate realiza foarte ușor în fața acestui bloc, chiar și fără recuzită.

Acum că știi unde să mergi pentru a face fotografii artistice, este timpul să ai și echipamentul foto potrivit! Dacă ai nevoie și de ajutor, te așteptăm la sediul magazinului Photosetup din București, unde specialiștii în fotografie îți vor oferi cele mai bune sfaturi!