Top 6 moduri de prevenire a incendiilor la locul de muncă

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/inflamabile-inflamabil-lemne-de-foc-foc-2799828/

În calitate de proprietar al unei firme și/sau al unei clădiri, ar trebui să cunoașteți câteva modalități de bază de prevenire a incendiilor la locul de muncă. Acest lucru vă va ajuta să creați un mediu de lucru mai sigur pentru toată lumea din firmă și să păstrați în condiții bune clădirea.

În acest sens, respectarea instrucțiunilor oferite de cei care asigură servicii SSM (Securitate și Sănătate în Muncă) sunt cruciale. Tot ei ar trebui să fie cei care ne instruiesc ce facem în caz de incendiu la locul de muncă.

În acest articol ne-am propus să vă prezentăm 6 modalități de prevenire a incendiilor la locul de muncă. Aceste sfaturi nu numai că pot salva vieți, dar pot contribui și la creșterea gradului de conștientizare cu privire la siguranța împotriva incendiilor și protecția împotriva incendiilor din clădirea dvs.

1. Echipament accesibil

Asigurați-vă că toate echipamentele dvs. de protecție împotriva incendiilor (de exemplu, stingătoare, panouri de control etc.) sunt ușor accesibile. De asemenea, nu blocați stropitoarele de tip vertical din tavan sau alarmele de incendiu cu nimic, cum ar fi praf, resturile sau vopseaua. Nu doriți să împiedicați funcționalitatea echipamentului dvs.

2. Eliminarea corespunzătoare

Aruncați orice deșeuri periculoase într-un recipient metalic care are un capac. Deșeurile periculoase pot include orice, de la uleiuri la substanțe chimice. Chiar și materialele inflamabile și combustibile ar trebui eliminate în mod corespunzător pentru a preveni pericolele de incendiu.

3. Întreținere regulată

Programați servicii periodice de întreținere pentru toate echipamentele dvs. de protecție împotriva incendiilor pentru a vă asigura că totul este în regulă. De asemenea, este inteligent să vă asigurați că orice mașină din clădirea dvs. este întreținută corespunzător pentru a preveni supraîncălzirea sau scânteile generate de frecare.

4. Depozitare sigură

Dacă aveți substanțe chimice, materiale inflamabile sau alte substanțe periculoase în clădirea dvs., trebuie să vă asigurați că sunt depozitate într-un loc sigur. Asigurați-vă că se află într-un dulap sau o cameră uscată și sigură, cu aerisire adecvată. De asemenea, este o idee bună să păstrați echipamentele de protecție împotriva incendiilor pentru substanțe inflamabile lângă zona de depozitare, pentru orice eventualitate.

5. Mediu curat

Există multe motive pentru care ar trebui să păstrați clădirea ordonată. Unul dintre principalele motive se datorează faptului că atunci când există multă dezordine, în special materiale inflamabile, cum ar fi hârtie, cutii etc., atunci un incendiu se poate răspândi mai repede. Dezordinea ar putea bloca ieșirile și ar putea face mai dificilă evacuarea dacă există un incendiu. Așadar, asigurați-vă că păstrați interiorul clădirii curat și fără dezordine.

6. Măsuri de precauție

Demonstrațiile privind siguranța împotriva incendiilor pot parcurge un drum lung când vine vorba de siguranța clădirii dvs. Asigurați-vă că îi instruiți pe cei care se află în clădire cum să reacționeze la un incendiu și cum să utilizeze un stingător, împreună cu celelalte dispozitive de protecție împotriva incendiilor. Acest lucru poate ajuta la prevenirea răspândirii unui incendiu dacă se produce unul în clădirea dvs.