Deși majoritatea oamenilor aleg nunțile mari, opulente, cu sute de invitați, cele restrânse pot fi la fel de frumoase și poate chiar mai speciale! Iar ca orice altă nuntă, necesită planificare, programare și organizare din toate punctele de vedere. Așadar, dacă și tu urmează să îți planifici nunta, ai ajuns unde trebuie. Citește în continuare acest articol și vezi ce trebuie să ai și tu în vedere!

Cum să ai o nuntă restrânsă de milioane?

  • Ține lista de invitați scurtă

Un prim pas extrem de important este lista de invitați. Fiindcă îți dorești ca nunta să fie cât mai restrânsă, nu poți invita oameni pe care nu îi consideri esențiali în viața ta. Alege persoanele care știi că se vor bucura cu adevărat de această zi specială și care te vor face să te simți cu adevărat fericit în preajma lor. Iar cu câți ai mai puțin invitați, cu atât vei avea timp să stai cu toții de vorbă și să te distrezi cu adevărat la nunta ta!

  • Locul de petrecere

Chiar dacă vei avea o nuntă mică, locul în care organizezi acest eveniment este în continuare relevant. Totuși, poți opta pentru o locație care să ofere senzația de confortabil și intim. De exemplu, poți face întreaga petrecere la o pensiune sau chiar la un restaurant mic din orașul în care stai.

 Planificarea meniului

Fiindcă invitații nu vor fi din belșug, te poți concentra din plin pe planificarea meniului. Aici este vorba de mâncare, dar și despre băutura pe care o vei servi.

Dacă nu vrei ceva formal, unde se  aduce mâncarea la masă de către chelneri, poți alege să ai un bufet. În acest fel invitații se pot servi singuri, cât vor și cum vor. Această opțiune îți oferă ocazia de a alege mâncăruri cât mai variate și interesante!

Băutura și ea trebuie să fie diversificată. Ai în vedere achiziționarea unor băuturi alcoolice și a unora non-alcoolice. Pe partea de alcool poți alege din sortimentele de rom, tequila, vodka, gin etc., oferite de altex.ro, la prețuri foarte bune! Găsești tot ce ai nevoie cu un simplu click. Cele non-alcoolice pot fi sucuri naturale, carbogazoase și să nu uităm de apă!

  • Personalizează decorul

Decorul nu poate lipsi de la nicio nuntă, nici măcar de la una restrânsă. Fiind o nuntă mică, într-un spațiu care nu necesită decor numeros, poți să îl personalizezi, făcându-l chiar tu! Dacă dispui de timpul necesar și simți că te-ai pricepe, atunci poate fi o variantă extrem de bună. 

Se găsesc numeroase idei de ornamente DIY pe internet, de la buchețele de flori pentru mese, până la cartonașe personalizate cu numele invitaților. Această activitate poate fi una pe care tu și partenerul tău o puteți face împreună când există pentru amândoi timpul necesar!

  • Concentrează-te pe detalii

Detaliile fac întotdeauna diferența! Așadar, ai grijă la toate lucrurile ce țin de nunta ta. De la invitațiile pe care le vei trimite oamenilor dragi ție, până la ce flori vor fi pe mese. Toate aceste lucruri vor face ca evenimentul să fie unic și memorabil!

În concluzie, dacă urmezi aceste 5 sfaturi, cu siguranță vei avea o nuntă de vis! Cu cât acorzi mai multă atenție și planifici din timp totul, cu atât va fi mai bine. 

Sursă foto: Unsplash.com