TOP 4 moduri prin care să îți faci casa mai sustenabilă

Casa ta este mai mult decât un loc unde să dormi, să mănânci și să te scalzi. Este și o parte din tine. Și ca orice alt aspect al vieții tale, ar trebui să ai grijă de ea, astfel încât să poată rezista în timp și să fie acolo și când vei avea nepoți.

Iată 4 moduri prin care să îți faci casa mai sustenabilă:

  • Instalează panouri solare

Energia solară este o investiție, dar care merită costul. Odată ce panourile solare sunt instalate, acestea vor produce energie care compensează consumul obișnuit de energie electrică și poate chiar genera mai mult decât utilizezi. Le poți instala pe acoperiș chiar în curte, dacă ai spațiu. Poți folosi baterii de panouri solare de la Sorgeti.ro care se ocupă cu stocarea excesului de energie produs. Acestea ajută foarte mult pe perioada toamnei și a iernii, când soarele nu este atât de puternic pentru a crea destulă energie.

  • Nu irosi energie

Iată câteva modalități simple de a reduce consumul de energie: stinge luminile când părăsești camera, închide apa în timp ce te speli pe dinți, oprește televizorul și computerul atunci când nu le mai utilizezi. Totodată, nu uita să oprești aparatul de aer condiționat al când pleci de acasă – în acest fel, nu va consuma electricitate cât timp nu este nimeni prin preajmă pentru a se bucura de răcoare!

  • Conservă apa

Utilizează capete de duș cu debit redus. Ele folosesc mai puțin de 10l de apă pe minut, în comparație cu standardul de 15l pe minut. Utilizează un apometru pentru a monitoriza consumul de apă din casă și pentru a identifica obiceiurile risipitoare care ar putea să te coste bani, cum ar fi să lași robinetul deschis în timp ce te speli pe dinți sau speli vase. Totodată, plantează plante native în curte, deoarece necesită mai puțină irigare, sunt adaptate la clima și solul local. Plantele native oferă, de asemenea, habitat pentru polenizatori și alte animale sălbatice care depind de ele pentru supraviețuire.

  • Reciclează și donează ce poți

Reciclează hârtie, plastic și sticlă. Aceste materiale sunt ușor de reciclat în majoritatea zonelor și ai putea la fel de bine să profiți de serviciu atunci când acesta este disponibil. Donează haine și jucării magazinelor caritabile sau magazinelor second-hand. Le vor folosi pentru a strânge bani pentru cauza lor sau le vor oferi oamenilor care au nevoie de ele mai mult decât tine! Donează produse alimentare, cum ar fi pâine, uleiuri, conserve care se apropie de data de expirare, dar care sunt încă comestibile. Donează electronice pentru reutilizare în loc de reciclare: computerele/tabletele/telefoanele/consolele de jocuri video care nu merită reparate, dar care au încă valoare rămasă în ele ar trebui să fie date mai degrabă decât aruncate, deoarece se pot folosi piesele care au rămas bune din ele.

Este important să reții că cel mai bun mod de a îți face casa mai durabilă este să o faci sustenabilă. Cu cât faci mai mult pentru a-ți reduce impactul asupra Pământului, cu atât simți mai puțin că sacrifici confortul. Cheia aici este să găsești soluții care funcționează pentru tine, indiferent cât de mari sau mici sunt aceste soluții!

Sursă foto: unsplash.com