Automobilul este o mașinărie complexă, cu o mulțime de piese și sisteme care trebuie să funcționeze corect pentru a putea fi folosită în siguranță. Defecțiunile auto sunt coșmarul oricărui șofer. În funcție de gravitatea lor, ele pot fi reparate rapid și ieftin, sau te pot lăsa fără mijloc de transport zile întregi și îți pot goli contul din bancă. Acestea sunt câteva dintre cele mai dificil de reparat defecțiuni pe care mașina ta le poate suferi. Deoarece reparația poate dura un timp îndelungat, recomandăm închirierea unei mașini pentru a-ți putea continua activitatea zilnică.

Defecțiuni ale sistemului de transmisie

Sistemul de transmisie este un ansamblu complex care are rolul de a prelua momentul motor și de a-l distribui spre roți. Fiind format din o mulțime de piese, șansele ca una dintre ele să sufere defecțiuni sunt considerabile. De asemenea, reparația transmisiei este costisitoare, așa că majoritatea șoferilor tind să aștepte până când e prea târziu. Dacă observi scurgeri de lichid de transmisie sau ai dificultăți la schimbarea vitezelor, mergi cât mai repede cu mașina în service pentru a fi evaluată de un specialist.

Defecțiuni ale ambreiajului

Problemele cu ambreiajul sunt printre cele mai comune și scumpe defecțiuni auto. În general, ambreiajul ar putea necesita reparații la fiecare 30 000 de km. Una dintre cele mai comune cauze ale defecțiunilor ambreiajului este folosirea improprie. Repararea ambreiajului este o operațiune dificilă deoarece necesită înlăturarea transmisiei. Acest lucru se traduce într-un consum mare de timp și resurse.

Înlocuirea motorului

Nici o defecțiune a motorului nu ar trebui tratată cu superficialitate, dar unele dintre ele pot fi catastrofale pentru mașină. Toți șoferii cunosc importanța motorului, dar puțini sunt cei care realizează cât de firav poate fi acesta. Lucruri simple, precum lipsa uleiului de motor poate face ca unele piese sa fuzioneze între ele, transformând inima mașinii într-o simplă bucată de metal. Înlocuirea motorului este o operațiune extrem de complexă și, din acest motiv, foarte costisitoare. Un service auto cu personal profesionist poate realiza această operațiune într-un mod rapid și eficien. Altfel, reparația poate dura mai mult de o săptămână. De cele mai multe ori, cea mai eficientă soluție este înlocuirea motorului stricat cu unul la mâna a doua. Chiar și așa, investiția financiară va fi masivă.

Deformarea șasiului

Șasiul este cadrul care susține toate celelalte elemente ale mașinii. Cu toate acestea, șasiul are un rol foarte important în funcționarea tuturor celorlalte sisteme de care mașina are nevoie pentru a funcționa. Accidentele puternice, mai ales cele frontale, pot modifica forma șasiului, ceea ce va afecta funcționarea întregului vehicul. În această situație va trebui să decizi dacă schimbi mașina sau mergi la un specialist pentru a readuce șasiul la forma inițială. Chiar și după reparație, cadrul va ramâne slăbit în urma forțelor pe care a trebuit să le îndure.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/mechanical-workshop-rim-tool-fix-1419946/