Probabil că există și persoane cărora nu le plac reducerile sau care consideră că nu merită să le acorde atenție. Totuși, pentru majoritatea dintre noi, promoțiile și ofertele speciale sunt un mod excelent de a economisi bani sau de a încerca noi produse.

Sfatul nr. 1: Contează cât, dar și când

Cu toții știm că în anumite perioade ale anului există oferte speciale și promoții dedicate. Cele mai cunoscute sunt ofertele de Paști, de Crăciun și cele de Black Friday, care deschide perioada de cumpărături pentru Sărbătorile de Iarnă.

Există și alte ocazii excelente de care poate că nu erai conștient. De exemplu, vei găsi promoții și oferte înainte de Valentine’s Day și la începutul lunii martie, de Mărțișor sau de Ziua Femeilor. Comercianții se folosesc de aceste ocazii pentru a mai scoate de pe stoc colecțiile de iarnă care au expirat, așa că dacă ești pe fază, poți beneficia de reduceri de până la 90% pentru hainele groase de iarnă, ceea ce se traduce în economii de sute de lei pentru iarna viitoare.

O altă perioadă este prin septembrie, când ne apropiem de începutul noului an școlar. Mai exact, ne referim la perioada soldărilor de vară, cuprinsă aproximativ între 1 august și 15 octombrie.

Sfatul nr. 2: Cumpără cu măsură

În mod normal, când te gândești la un pasionat de promoții, îți imaginezi un om care cumpără în neștire tot ce găsește la preț redus sau vine în pachete de 2+1 gratis. Din păcate, această abordare nu duce decât la mâncare stricată aruncată și obiecte pe care nu avem timp să le folosim – pe scurt, la bani irosiți. De aceea, pentru a te bucura cu adevărat de beneficiile promoțiilor, fă o listă lunară cu tot ce ai nevoie și nu te abate de la ea indiferent de cât de bună este oferta peste care dai. Asta implică să nu le cumperi altor membri ai familiei lucruri de care nu au nevoie doar pentru că sunt ieftine. Dacă tu vrei să porți la anul o geacă de iarnă luată la reducere în primăvară, atunci aceasta este alegerea ta, însă nu și a celor dragi.

În schimb, o listă de cadouri posibile pentru cei dragi este excelentă atunci când ieși la cumpărături, cât timp acestea se încadrează într-un anumit buget.

Sfatul nr. 3: Informează-te înainte să mergi la magazin

Mai ales atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile, magazinele pun la bătaie întregul lor arsenal de oferte încercând să atragă cât mai multe persoane să le viziteze rafturile. Pentru clienți, acest lucru este unul benefic, însă trebuie să recunoaștem că uneori este și destul de stresant datorită traficului greu. De asemenea, ofertele sunt în limita stocului disponibil și s-ar putea ca odată ajunși la magazin să realizăm că oferta a expirat sau că alți clienți ne-au luat-o înainte. Iar după ce am înfruntat străzile noroioase și friguroase, după ce am reușit să nu ne răstim la călătorii din autobuz care se împing cu plasele în noi sau la colegii din trafic, dacă suntem cu mașina, atunci este cu atât mai dureros să ajungem la magazin și să ne dăm seama că ce ne-am dorit nu este disponibil.

Spre norocul celor pasionați de făcut economii și achiziționat delicii la preț special, iată că au apărut siteuri pe care poți consulta în timp real toate cataloagele online ale marilor lanțuri de magazine din România. Cu alte cuvinte, odată ce ai scris lista de cumpărături, înainte să te duci la magazin, ce-ar fi dacă ai verifica în prealabil catalogul de produse fără să părăsești confortul propriei case?

Un astfel de site este Catalomat. De exemplu, poți verifica întâi catalogul Lidl, iar dacă îți dai seama că acolo nu găsești un anumit produs, poți să vezi în doar câteva secunde dacă nu merită să tragi o fugă și până la Carrefour. Economisești astfel mai mult decât bani – salvezi și timp, și nervi!

În concluzie, dacă este să te bucuri de promoții și oferte speciale, fă-o astfel încât la final de lună să rămâi cu mai mulți bani și timp pentru tine și cei dragi. Shoppingul nu ar trebui să fie un scop în sine, ci un mod prin care îți îndeplinești visele și prin care îți faci viața mai frumoasă. Iar epoca modernă, prin magazinele pline de marfă și posibilitatea de a verifica online cataloagele online îți oferă toate instrumentele de care ai nevoie pentru a fi un shopper… profesionist!

Site: www.catalomat.ro/

E-mail: info@catalomat.ro