Top 3 criptomonede cu potențial in anul 2022

De la Bitcoin și Ethereum la Dogecoin și Tether, există mii de criptomonede diferite, acest lucru poate deveni copleșitor atunci când intrați prima dată în lumea criptomonedelor. Pentru a vă ajuta să vă orientați, acestea sunt primele 10 criptomonede pe baza capitalizării lor de piață sau a valorii totale a tuturor monedelor aflate în circulație în prezent.

TOP 3 criptomonede cu potențial in anul 2022

Bitcoin (BTC)

Creat în 2009 de Satoshi Nakamoto, Bitcoin (BTC) este prima criptomonedă. Ca și în cazul majorității criptomonedelor, BTC rulează pe un blockchain sau un registru care înregistrează tranzacțiile distribuite într-o rețea de mii de computere. Recomandam aceasta criptomoneda deoarece este printre cele mai stabile si nu înregistrează fluctuații majore. De asemenea, pe termen lung, investiția in Bitcoin s-a dovedit a fi întotdeauna profitabila. Poți cumpăra sau vinde Bitcoin prin ATM sau platforma de tranzacționare.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) este o formă de criptomonedă pe care o puteți folosi pentru a tranzacționa și a plăti comisioane pe Binance, una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume. De la lansarea sa în 2017, Binance Coin s-a extins în trecut, pur și simplu facilitând tranzacțiile pe platforma de schimb Binance. Acum, poate fi folosit pentru tranzacționarea si procesarea plăților. De asemenea, poate fi tranzacționat sau schimbat cu alte criptomonede, cum ar fi Ethereum sau Bitcoin.

Prețul BNB în 2017 a fost de doar 0,10 USD. Până la începutul lunii iunie 2022, prețul său a crescut la aproximativ 300 de dolari, un câștig de aproximativ 300.000%.

Ripple (XRP)

Ripple este compania din spatele XRP și este un sistem de decontare a plăților și o rețea de schimb valutar care poate procesa tranzacții la nivel global.

„Ripple a fost conceput de la bun început pentru a fi în esență un înlocuitor pentru SWIFT (o rețea lider de transfer de bani) sau pentru a înlocui în alt mod nivelul de decontare între instituțiile financiare importante”, spune Pat White, CEO al Bitwave.

Acesta servește ca agent de încredere între două părți, într-o tranzacție, deoarece rețeaua poate confirma rapid că schimbul a decurs corect. Ripple poate facilita schimburile pentru o varietate de monede fiat și criptomonede, cum ar fi Bitcoin de exemplu. Daca ți-am trezit interesul pentru această criptomonedă, afla cum poți cumpăra Ripple pe blogul Bitcoin Romania.

La începutul anului 2017, prețul XRP era de 0,006 USD. Începând cu 1 iunie 2022, prețul său a ajuns la 0,40 USD, egal cu o creștere de peste 6.400%.

Acest articol are rol informativ. Îți recomandăm să te informezi cât de mult posibil înainte de orice investiție în domeniul crypto.