TOP 3 acțiuni pe care ar trebui să le adopte un proprietar de mașină nouă

Achiziționarea unei mașini noi este o bucurie și un eveniment destul de important în viața ta. După ce ai deschis și băut șampania celebrării fericitului eveniment împreună cu familia și cu prietenii, vine însă momentul în care ar trebui să realizezi că o mașină nouă implică și unele responsabilități care nu au drept scop să-ți întunece starea de fericire, dar au rolul să-ți prelungească pentru cât mai mult timp aceste sentimente și confortul personal. 

Iată ce ar trebui să faci la scurt timp după ce ai ieșit cu mașina ta cea nouă de pe porțile dealerului auto

  • Familiarizează-te cu mașina și, mai ales, cu manualul proprietarului auto

Este un pas peste care mulți dintre cei care își cumpără o mașină trec mult prea repede în grabă – de înțeles de altfel – de a porni la drum cu noua achiziție. Totuși, nu trebuie uitat că o mașină nouă este o investiție substanțială și tocmai de aceea este necesar să te familiarizezi cât mai repede cu opțiunile, cu performanțele și mai ales cu indicațiile tehnice și recomandările trecute de fabricantul auto în manualul tehnic. Nu spune nimeni că ar trebui să ieși de pe poarta dealerului auto, să oprești mașina și să te apuci de lectura din scoarță în scoarță a acelui manual. Dar, cel puțin, ar trebui să iei la cunoștință principalele informații de care ai nevoie pentru exploatarea corectă a vehiculului, ca să nu te întorci prea curând în service pentru reparații care ar putea să nu fie nici măcar cuprinse în garanție. 

  • Nu trece cu vederea întreținerea de rutină a noului autovehicul 

După cum este știut, toate mașinile au nevoie de întreținere regulată. Intervalele de timp și operațiunile mecanice specifice pot varia de la un model la altul de mașină, dar toate informațiile de care ai nevoie privind perioadele de revizie, de schimb de ulei, filtre și alte piese le vei găsi în manualul tehnic al mașinii. Chiar dacă te gândești că mașina este nouă și nu are nevoie prea curând de întreținere, este bine să știi, de la bun început, când va trebui să te duci cu ea la service pentru schimburile de consumabile necesare. De asemenea, aproape toate mașinile noi își vor pierde garanția dacă nu efectuezi la timp și în mod complet reviziile necesare. 

  • Nu uita de o asigurare facultativă de tip CASCO

Una dintre cele mai inteligente căi de acțiune pe care ai putea să le adopți atunci când este vorba de mașina ta nouă proaspăt achiziționată este să faci o cercetare de piață a companiilor de asigurări și să alegi o poliță de asigurare facultativă adecvată. Cu siguranță nu vei dori ca, abia ce ai cumpărat noul autovehicul, să te trezești că va trebui să scoți bani din buzunar pentru zgârieturi, lovituri mai ușoare sau mai serioase, accidente din imprudență sau din cauze naturale care pot rezulta chiar în avarierea serioasă a mașinii.

De asemenea, cu siguranță nu vrei să te trezești că ți s-a furat mașina sau doar părți componente vizibile – așa cum este cazul oglinzilor, ori că un scandal de stradă a rezultat în pagube asupra caroseriei sau suprafețelor vitrate ale noii tale achiziții. Toate aceste riscuri și multe altele împreună cu o serie întreagă de opțiuni suplimentare le poți acoperi și accesa prin alegerea unei polițe CASCO de la Allianz Tiriac Unit una dintre cele mai prompte companii în soluționarea și decontarea eventualelor pagube rezultate din evenimente nedorite. 

Așadar, cu câteva precauții și direcții de acțiune înțelepte adoptate după ce ai cumpărat o mașină nouă, te vei putea bucura pe deplin și în siguranță de noua achiziție pentru o lungă perioadă de timp. 

Sursa foto: Pexels.com