Bătaie de joc la Huși. Primăria a construit la doi kilometri de oraș, un parc cu fabuloasa sumă de 600.000 de euro, iar un tobogan a costat cât o garsonieră, adică 14.000 de euro. Luxosul parc construit cu banii locuitorilor din Huși dar și cu fonduri europene stă de patru ani în paragină, căci nimeni nu vine îl el întrucât hușenii nu au pe unde circula. Nu au străzi asfaltate și nici apă curentă.

Doar în România este posibil așa ceva. Localnicii din orașul Huși, județul Vaslui se pot ”mândri” că au un parc de 600.000 de euro, unde un tobogan costă 14.000 de euro, dar în același timp trăiesc ca în evul mediu.

Nu au străzi asfaltate, nu au apă curentă, nici canalizare și nici nu se întrevede vreo speranță în acest sens. Și toate astea pentru că edilul urbei are ca priorități jaful din bani publici și europeni pentru construcția de parcuri cu tobogane aduse din Franța.

Pentru că este amplasat la doi kilometri distanță de oraș, parcul de 600.000 de euro, dotat cu camere de supraveghere video, este pustiu și în paragină. Copiilor din centrul oraşului le este aproape imposibil să ajunge la locul de joacă, iar celor de la periferie numai de joacă nu le arde. Mai ales că la prima ploaie mai serioasă, noroiul e până la glezne.

În urmă cu patru ani, când l-a inaugurat, Primarul municipiului Huşi spunea că aici îşi vor petrece timpul liber peste 6.000 de oameni din Huşi şi din comunele arondate. Însă realitatea este fix pe dos. Nici câinii nu vin în parc că nu au ce să mănânce.

Mobilierul din Franța adus pe mii de euro pe motiv că e mai rezistent, s-a stricat, iar mesele din pimpong sunt atât de bine amplasate în parc întrucât sunt neutilizabile și au început să se distrugă din cauza vremii.