Un tir care transporta zahar, a fost spulberat miercuri, pe calea ferată, la ieșirea din localitatea Codlea, de trenul rapid care venea de la Viena.

TIR-ul a fost târât mai bine de 100 m de locomotiva trenului Rapid care circula pe ruta Viena – București. La fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale ale pompierilor și poliția.

”În jurul orei 13.25, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Codlea (secţia Făgăraş – Braşov), semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei, trenul Dacia IR 347 Viena – Bucureşti Nord a lovit un vehicul cu gabarit mare care s-a angajat în trecerea acesteia fără să se asigure. În urma impactului, locomotiva a fost avariată, urmând ca trenul să îşi reia circulaţia cu o altă locomotivă sosită de la Braşov, după îndepărtarea de pe linie a vehiculului avariat. Pasagerii din tren şi echipa din locomotivă nu au fost în pericol”, se arată în comunicatul de presă al CFR remis recentNEWS.ro.

Șoferul Tir-ului a declarat că înainte cu două minute a trecut săgeata albastră și el și-a luat demaraj pentru că era încărcat cu zahăr.

Din fericire, nicio persoană nu a decedat în urma impactului dintre tren și tir. Însă traficul feroviar a fost oprit în zonă timp de două ore.

Până la redeschiderea circulaţiei între Codlea şi Braşov, următoarele trenuri staţionează, după cum urmează:
– Regio 2506 Făgăraş –Braşov staţionează în Codlea
– Regio 2103 Braşov – Făgăraş staţionează în Ghimbav
– Regio 2102 Sibiu – Braşov urmează să staţioneze

foto: codlea-info.ro