Un bărbat și-a pierdut viața, sâmbătă, după ce tirul pe care-l conducea a fost lovit în plin, de un tren de pasageri, între localitățile, Caracal și Fărcașele.

Accidentul feroviar s-a produs sâmbătă, în jurul orei 12.30, între stațiile Caracal și Fărcașele, după ce șoferul unui tir care s-a angajat la traversarea căii ferate, nu a respectat indicațiile de oprire.

”Astăzi, 23 mai, în jurul orei 12.30, între Caracal şi Fărcașele, şoferul unui tir nu a respectat indicațiile de oprire de la o trecere la nivel cu calea ferată şi a intrat incoliziune cu trenul InterRegio 1692, Timişoara – Bucureşti. Trecerea la nivel era semnalizată acustic şi luminos. La acest moment, traficul feroviar este întrerupt, două trenuri InterRegio (IR 1691, Bucureşti – Timişoara şi IR 1824, Deva – Bucureşti) aşteaptă în gările adiacente redeschiderea circulaţiei”, se precizează în comunicatul de presă al CFR Călători, remis recentNEWS.ro.

Din fericire, niciunul din cei 160 de pasageri prezenți în vagoanele trenului InterRegio, nu a fost rănit.

Mecanicul locomotivei este uşor rănit la umăr, în urma impactului trenului cu tirul.

Ambulanţa şi pompierii se află la faţa locului și i-au acordat îngrijiri mecanicului de locomotivă.

Echipele feroviare intervin pentru eliberarea gabaritului caii ferate şi iau toate măsurile care se impunpentru reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.