Tipuri de Peeling Facial și avantajele sale

Peelingul facial ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire a fiecărei femei. În acest fel se curăță tenul în profunzime, se îndepărtează acumulările de grăsime și praf din pori iar pielea își recapătă textura naturală și strălucirea.

Peelingul facial este cunoscut ca tratamentul care oferă rezultate imediate și a fost folosit încă din vechime, în Egiptul antic atunci când mineralele și particulele de alabastru erau utilizate ca exfolianți.

Atunci când pielea își pierde strălucirea, culoarea naturală, tenul este tern și fața ta are un aspect obosit oricâtă cremă sau loțiune tonică ai aplicat, este momentul să aplici un tratament de îngrijire care să conțină inclusiv un exfoliant. Această etapă presupune eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii de pe față sau corp, așadar un exfoliat bun nu trebuie sa lipsească din niciun set ingrijire ten.

Care sunt tipurile de peeling facial

Există două moduri în care îți poți exfolia tenul și care sunt folosite în funcție de nevoile tale. Fiecare dintre acestea are avantaje pentru mai multe tipuri de piele.

Peeling mecanic – această metodă presupune folosirea produselor speciale pentru exfoliere care conțin particule abrazive, o perie, și prin mișcări mecanice pielea este curățată de impurități. După aproximativ un minut de masare a tenului cu particulele abrazive, acestea se îndepărtează cu apă călduță. Mai există o metodă de exfoliere mecanică, numită microdermabraziune, dar aceasta este realizată doar de specialiști. Este recomandată pentru persoanele care au cicatrice și riduri pronunțate. Exfolierea mecanică este contra indicată persoanelor care se confruntă cu acnee pe față sau în anumite zone de pe corp.

Peeling chimic – prin această metodă sunt folosite o serie de substanțe chimice și enzime pentru rejuvenare facială. Potrivit studiilor făcute, această metodă de exfoliere are rezultate anti-aging mai bune decât exfolierea mecanică. Poți să îți faci o exfoliere chimică la dermatolog sau la cabinete de estetică, dar și acasă, cu diverse produse din un set îngrijire ten care conține agenți de exfoliere.

Care sunt beneficiile unui peeling facial

Reduce ridurile

Atunci când pe lângă ridurile de expresie își fac apariția liniile mai mult sau mai puțin fine cauzate de procesul natural de îmbătrânire, este necesar să apelezi la exfoliere. Folosește produse delicate cu pielea și pe bază de ingrediente naturale pentru a beneficia de cele mai bune rezultate. Zona ochilor este foarte delicată, așadar exfoliază cu atenție în jurul acestei porțiuni. Aplică loțiune tonică la câteva ore după exfolierea tenului.

Îmbunătățește textura și culoare pielii

 

Îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și formarea altora noi, conferă tenului o nouă viață, iar un peeling facial ajută să obții acest schimb. Exfolierea pielii îmbunătățește textura și culoarea pielii, iar fața va avea un aspect fin, delicat și mai suplu.

 Curăță porii în profunzime

Pentru femeile care au ten acneic, peelingul facial este o metodă excelentă pentru a curăța impuritățile acumulate pe față din cauza coșurilor. Curățarea în profunzime a porilor este foarte importantă pentru că în acest fel formarea punctelor negre este împiedicată și tenul va străluci pur și simplu după această operațiune.

Stimulează regenerarea pielii

Chiar dacă nu este posibil să dai ceasul înapoi cu câțiva ani, tot vei avea cum să radiezi de prospețime  și tinerețe. Soluția este și în acest caz tot peelingul facial care ajută pielea să își recapete strălucirea, curăță și oferă un aspect întinerit tenului.

Stimulează circulația sanguină

Exfolierea regulată a tenului are beneficii în permanență, dar este cu atât mai necesară în perioada sezonului rece. Temperaturile scăzute și căldură din casă usucă pielea și o fac să arate ternă. Folosirea unui scrub ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și a drenajului limfatic care revitalizează tenul.

Sporește eficacitatea celorlalte produse cosmetice de îngrijire

Motivul pentru care exfolierea este atât de importantă pentru piele, este că fără ea, toți ceilalți pași din rutina ta de îngrijire a pielii nu sunt la fel de eficienți. Pe un ten încărcat cu pori dilatați și blocat de impurități, toate celelalte produse de îngrijire a pielii pe care le folosești nu vor putea să pătrundă în profunzimea pielii. Produsele de make up vor arăta inestetic. Doar prin procesul de exfoliere, cremele, loțiunea tonică, loțiunile de hidratare naturale pot oferi pielii tale o îngrijire completă și cu adevărat eficientă și cu rezultate. Ține cont că un set îngrijire ten conține cel puțin un produs pentru exfoliere.

Reguli simple pentru realizarea peelingului facial

Cei mai mulți experți sunt de părere că exfolierea tenului trebuie făcută dimineață. Pielea se repară singură peste noapte și următoarea zi este momentul perfect pentru a îndepărta acele celule moarte. De preferat este ca acest peeling facial mecanic să îl realizezi o dată sau de cel mult două ori pe săptămâna. Atunci când exagerezi cu exfolierea îți vei agresa tenul. De cele mai multe ori organismul nostru ne spune prin diverse indicii când ceva nu îi este pe plac. Așa că dacă pielea ta se înroșește după aplicarea unui scrub, atunci particulele conținute de acel scrub sunt mult prea aspre pentru pielea ta. Dacă după exfoliere simți că pielea te ustură, că este iritată și prea uscată, înseamnă că ai exagerat în exfoliere, și pielea ta nu mai are un strat protector. Ia o pauză de cel puțin 10 zile.

Aplică produsele exfoliante prin mișcări circulare, masează ușor timp de un minut, apoi clătește cu apă călduță. Aplică după câteva ore și o loțiune tonică.

Produsele dedicate exfolierii pielii corpului nu trebuie folosite niciodată pentru exfolierea tenului. Pielea de pe față este mult mai sensibilă, iar scrub-urile pentru pielea corpului pot fi prea dure pentru ea.

De asemenea, după orice tratament de exfoliere, ai grijă să îți hidratezi corespunzător pielea cu o loțiune sau cremă hidratantă pe bază de ingrediente naturale care trebuie să facă parte din orice set de îngrijire ten, care să susțină din exterior regenerarea pielii.