Patutul unui bebelus reprezinta un element esential din viata acestuia, deoarece este locul in care doarme si se simte in siguranta. In egala masura, patutul copilului trebuie sa reprezinte o oaza interminabila de igiena, pentru pastrarea sanatatii celui mic.

Daca in primele luni de viata bebelusul nu trebuie culcat cu capul pe o perina moale, asta nu inseamna ca nu are lenjerie ce trebuie spalata separat de alte obiecte pe care le folosesc adultii la temperaturi de minim 30 grade.

Creatorii de lenjerie au realizat diferite elemente specifice patuturilor pentru bebelusi si copiii mici, cu scopul pastrarii sanatatii acestora. In magazinele din tara noastra sau prin comenzi on line puteti achizitiona diverse tipuri de lenjerie destinata patuturilor celor mici. Dintre acestea cele mai uzitate sunt cearsafurile sau husele pentru saltele.

Acestea sunt realizate din bumbac 100% , cu dimensiuni de 120 x 60 cm in culori uni, accesorizate cu elastic de jur imprejur atat pentru sustinerea perfecta pe saltea, cat si pentru utilizarea usoara de catre mamici. Textura delicata a bumbacului satisface confortul celui mic, atat in perioada de somn, cat si in cea de veghe. Spalarea acestora se face la temperaturi cuprinse intre 30-60 grade fara deformarea in timp a tesaturii.

O alta categorie de lenjerie destinata copiilor mici sunt seturile de lenjerie din bumbac ce contin un numar variabil de elemente, in functie de modelul ales. Dintre acestea putem mentiona cateva ce contin 5 piese, realizate cu acelasi imprimeu gradut, adecvat celor mici.

Lenjeria patut cu 5 piese „Happy Bear” este compusa din: plapuma usoara, cu umplutura termoizolanta cu dimensiuni de 105 x 74 cm si husa din bumbac imprimat; perinita moale cu fata din acelasi material, cu dimensiuni de 29 x 39 cm; cearsaf cu elastic cu dimensiunile 120 x 60 x 12 cm, potrivit pentru saltelutele de orice tip; doua aparatori laterale din material moale si delicat din bumbac, ce au dimensiunile de 180 x 30 cm. Acestea din urma sunt destinate protejarii copilului de curentii de aer in zilele friguroase, de loviri accidentale cu mainile sau picioarele de lateralele patutului.

Asemeni acestei lenjerii, confectionate din aceleasi materiale la dimensiunile standard sunt si alte variante de modele personalizate coloristic pentru baieti si fete. Puteti alege varianta: „Kitty Pink”, „Ursuletul somnoros”, „Safari Yellow”, „Giraffe” sau alte variante pe care le doriti. O alta categorie de lenjerii destinate bebelusilor si copiilor pana la 4 ani sunt cele compuse din 4 piese.

Aceste modele contin: plapuma cu umplutura din bumbac sau alt material termoizolant, 100 x 90 cm; cearsaf de pat cu elastic 140 x 90 cm; perina cu umplutura moale 40 x30 cm si aparatoare de pat cu dimensiunile de 180 x 40 cm. Modelele acestor seturi de lenjerii sunt diferite: „Somn-Usor”, „Kitty”, „Micul marinar”, etc.

Imprimeurile materialelor din bumbac 100%, in culori vii si placute starnesc bucuria celor mici. Calitatea deosebita a lenjeriilor de acest tip si finisajele perfecte, rezistenta la utilizari si spalari repetate le situeaza in topul preferintelor cumparatorilor.

Ar fi bine sa achizitionati cel putin 3 seturi de lenjerie pentru pastrarea igienei patutului in mod permanent.