Fie că este vorba despre practicarea unui anumit dans din motive religioase, fie că este vorba pur şi simplu de o pasiune a cuiva, orice formă de dans are puterea de a aduce oamenii împreună din toate părţile lumii.

Dansul ne formează ca oameni şi ne adună împreună, indiferent de religie, de gen, de etnie sau de vârstă. Tututor ne place dansul şi fiecare dintre noi ştim cel puţin o mişcare de dans şi ne exprimăm printr-un anumit stil de mişcări atunci când ne aflăm la o nuntă, la un bal sau în cadrul unui club. Dansul este una dintre cele mai frumoase forme de artă care are legătură cu anumiţi paşi şi cu anumite ritmuri. Dansul nu mai este demult doar un hobby, ci a devenit o formă de exprimare sau de a supravieţui în această lume aglomerată.

            Dansul-terapie şi relaxare

De asemenea, şi noile forme de terapie includ dansul printre metodele de a vindeca pe cineva de o anumită formă de suferinţă psihică sau fizică. Diferitele tipuri de dans sunt de asemenea considerate a fi distractive şi nişte forme foarte bune de a rămâne în formă toată viaţa. Zumba de exemplu este un tip de dans care este introdus în rutina multor cursuri de aerobic iar valsul sau tango-ul aunt nişte genuri de dans care pot fi practicate dacă te vei înscrie pe site-ul www.latino-time.ro. Fiecare formă de dans îşi are propria identitate unică. Fiecare dans este frumos în felul său şi are parte de un anumit grad de atracţie către public. Fiecare ţară dispune de asemenea de un anumit stil de dans tradiţional.

Tipuri de dansuri

Dansul sportiv este una dintre cele mai plăcute şi elitiste stiluri de dans. În vremurile apuse dedemult, acest tip de dans era menit doar pentru clasele superioare, pentru persoanele importante ale societăţii era foarte important. Acest stil de dans, originar din Germania, este atât de popular în zilele noastre şi vine în mai multe forme de dans, potrivite pentru fiecare dintre noi. Asatazi, popularitatea dansului sportiv este evidentă şi se organizează atât de multe competiţii de dans special pentru premierea celor mai frumoase interpretări şi reprezentaţii de dans. Acest dans include mai multe alte stiluri sub-categorisite.

Există mai multe tehnici de dans care s-au dezvoltat mai ales în America. Dintre aceste tipuri de dans, ies în evidenţă vreo zece asemenea forme de dans: tango, valsul, valsul vienez, foxtrot, quickstep, cha-cha-cha, rumba, samba, jive, paso doble. Bolero este un tip de dans care este la origine destul de încet şi originar din Spania. Acesta poate fi dansat fie solo, fie cu un partener de mişcare. Mambo este un tip de dans latin care se foloseşte de o multitudine de paşi rapizi care sunt atât de complexi la origine. Mambo este de asemenea cunoscut ca şi rădăcina dansului salsa. Swing-ul este un tip de dans cu partener şi care se bazează pe Lindy Hop. Acest tip de dans swing constă în mai mulţi paşi simpli care urmează mişcările de bază ale formei de mişcare Lindy Hop.