Cand vine vorba de indeplinirea sarcinilor din bucatarie, nu veti face prea multe fara un cutit de bucatarie. Avand in vedere pretul cutitelor premium care se ridica la sute de lei, alegerea modelului potrivit pentru dvs. este ceva ce trebuie luat in considerare. Exista cateva cutite de bucatarie care acopera majoritatea sarcinilor din bucatarie si pe care ar trebui sa le aiba orice bucatar, amator sau profesionist, in arsenalul sau.

 

Cutit pentru legume

 

Acest mic cutit face fata unor sarcini mici sau delicate, cum ar fi cresterea crevetilor, scoaterea semintelor de ardei iute, sau taierea miezului de fructe. Veti folosi acest cutit mai ales atunci cand taiati anumite alimente in mana, mai degraba decat pe un tocator. Este, de asemenea, cutitul cel mai probabil sa fie aruncat din greseala, in cos, asa ca nu cheltuiti o avere pe el!

 

Cutit flexibil zimtat sau cutit pentru rosii

 

Acest cutit este fantastic pentru decojirea portocalelor si a altor citrice si pentru felierea subtire a rosiilor, precum si pentru prepararea generala a legumelor. Marginea zimtata inseamna ca prinde in timp ce feliaza si nu va trebui niciodata sa il ascutiti. Acesta face parte chiar si din categoria de cutite profesionale.

 

Cutit de bucatar

 

Acest cutit mare de bucatarie multifunctional va putea fi folosit pentru o serie de preparate, de la taierea fina a legumelor mici, prepararea carnii si a legumelor tari, cum ar fi dovleacul sau varza rosie, precum si taierea legumelor cu precizie. Cutitul bucatarului este disponibil intr-o gama de dimensiuni ( de la o lama de 15 pana la 36 cm), asa ca asigurati-va ca detineti unul cu ajutorul caruia sa va simtiti confortabil. Manerul trebuie sa se potriveasca cu usurinta in mana si sa il simtiti bine echilibrat. Cutitul bucatarului trebuie sa fie cea mai scumpa achizitie.

 

Cutit de paine

 

Lama lunga a cutitului, cu o margine zimtata, este perfecta pentru a taia painea cu coaja tare si stive de sandvisuri fara a strivi bucatile. De asemenea, este bun pentru a imparti prajiturile in jumatate. De asemenea, puteti sa il folositi si ca un cutit de sculptura, daca nu aveti unul.

 

Cutit de dezosare

 

Pentru bucatarul caruia ii place sa faca un pic de macelarie acasa, acest cutit ingust, in forma de pumnal, va taia ligamentele si va elimina oasele si tesutul conjunctiv.

 

Cutit de filetare

 

Daca mancati adesea peste, aceasta lama flexibila (adesea folosita pe lateral) va va ajuta extraordinar de mult in procesul delicat de filetare si pentru indepartarea pielii in cateva secunde.

 

Cutit de taiat friptura

 

Odata, un cutit si o furculita pentru friptura era un lucru obligatoriu in majoritatea gospodariilor. Lama cutitului este fina, ascutita si foarte lunga si este conceputa pentru a oferi chiar felii de carne.

 

Cutit Santoku

 

Nu trebuie sa fiti un fan al bucatariei asiatice pentru a intelege utilitatea acestui cutit in stil japonez. Varful este contondent, mai degraba decat ascutit, iar cutitul este conceput pentru taiere precisa, inclusiv in cuburi.

 

Incercati un cutit ceramic

 

Desi cutitele sunt alese in general din otel, lamele ceramice sunt de 10 ori mai dure decat otelul carbon, dar sunt mult mai usoare. De asemenea, isi pastreaza lama ascutita mai mult timp, deci nu trebuie sa fie ascutite. Totusi, acestea sunt mai predispuse la ciobire.