Cristian Popescu Piedone a declarat, miercuri, că a făcut o greşeală, pe care şi-o asumă, că nu a demisionat în prima zi de la tragedia din Clubul Colectiv şi că îşi va reproşa toată viaţa acest lucru, susţinând că atât a putut comunica el, fiind emoţionat şi neavând o consiliere psihologică.

La nici 20 de minute de la tragedie am fost la locul incidentului, m-am implicat, am ajutat, mi-a trecut prin faţă tot filmul evenimentelor şi acele clipe nu le voi uita toată viaţa mea.Am vrut să transmit multe alte mesaje, nu m-a consiliat nimeni pe acel fond emoţional şi atât am putut eu comunica. Cristian Popescu Piedone spune că după toate reacţiile din ultimele zile, după emoţia şi furia total justificate şi exprimate în spaţiul public în căutarea vinovaţilor, dar şi după mitingul de marţi din Capitală, îşi prezintă demisia de primar al Sectorului 4, „în semn de respect faţă de victimele tragediei, Sper ca vidul legislativ şi carenţele administrative să tragă un semnal de alarmă, de la cel mai simplu funcţionar, până la cel mai înalt for legislativ. Poate că atunci când mii de oameni ies în stradă să-ţi ceară să pleci şi alte mii cer acelaşi lucru pe reţelele de socializare, e bine uneori să asculţi. Îmi asum această vină morală, cât despre cea legală, voi lăsa Justiţia să îşi spună cuvântul. Sunt şi eu tată şi mă doare sufletul când mă gândesc la durerea celor care sunt nevoiţi acum să-şi îngroape copiii sau să tremure lângă patul de spital, sperând ca ei să se facă bine. Condoleanţe familiilor îndoliate şi multă putere şi sănătate celor care se luptă în aceste clipe pentru viaţă”, au fost primele declaraţii făcute de Cristian Piedone după ce şi-a anunţat demisia din funcţie.

Primarul demisionar spune că regretă şi primele sale reacţii după incendiul din clubul Colectiv, arătând că nu era un moment potrivit să vorbească despre acte: De asemenea, vreau să îmi exprim părerea de rău pentru reacţiile din primele clipe de după tragedie. Îmi dau seama acum că nu era momentul cel mai potrivit să vorbesc despre acte. Mărturisesc, însă, că motivul pentru care am făcut-o nu a fost pentru ca să îmi salvez pielea, ci din dorinţa de a clarifica lucrurile cât mai repede, de a informa publicul despre documentele firmei care deţinea Clubul Colectiv, din punct de vedere al competenţelor Primăriei Sectorului 4. Poate că am ieşit uneori prea des la tv, dar am fost mândru de ceea ce am reuşit să fac împreună şi pentru bucureştenii mei, locuitori ai Sectorului. Poate că alteori am fost prea gălăgios, prea ferm, prea hotărât, dar am făcut-o din cauza temperamentului meu impulsiv, supărat pe situaţiile intolerabile. Le cer iertare şi celor care cred că am greşit, dar vreau să ştie că am luptat mereu şi pentru ei. Am vrut totdeauna să asigur un trai sigur, sănătos şi civilizat cetăţenilor din Sectorul 4. Poate că m-am implicat în prea multe lupte, poate am dus bătălii pe prea multe fronturi şi am scăpat din vedere lucruri cu adevărat importante. Cer iertare familiei mele pe care de multe ori am neglijat-o şi îi rog pe cei dragi să mă ierte, dacă au avut de suferit din cauza mea.

În urma incendiului izbucnit pe 30 octombrie în clubul Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 200 au fost rănite.