Tiberiu Dolniceanu a ratat marți, medalia de aur în proba individuală de sabie masculin din cadrul Jocurilor Europene de la Baku.

Tiberiu Dolniceanu a fost învins în finală de ucraineanul Andrei Iagodka, care îl eliminase în sferturi pe românul Alin Badea.

Dolniceanu a cedat în finală cu scorul de 15-10, rămânâd astfel cu medalia de argint.

Românul s-a calificat în finala probei individuale de sabie la Jocurile Europene de la Baku după ce l-a învins în semifinale pe italianul Luigi Miracco, scor 15-11.

Dolniceanu a câștigat Grupa preliminară A, după un debut cu stângul în fața britanicului James Honeybone (4-5), în primul tur a trecut de azerul Azar Taghiev cu 15-5, în optimi și-a luat revanșa în fața lui Honeybone, cu 15-10, iar în sferturi a dispus de rusul Boris Savici, cu 15-10.

În sferturi, italianul Luigi Miracco s-a impus în fața lui Iulian Teodosiu, cu 15-10. Teodosiu terminase pe locul al doilea în Grupa B, în primul tur a trecut de germanul Robin Schroedter, cu 15-12, în optimi l-a învins pe belarusul Aleksandr Buikevici, cu 15-11.

Este cea de-a noua medalie cucerită de sportivii români la Jocurile Europene de la Baku: una de aur, patru de argint și patru de bronz.

Iată medaliile cucerite de români la Baku:

Roxana Borha și Elena Meroniac au luat argintul la kaiac dublu — 500 m

Andreea Iridon a cucerit o medalie de argint la bârnă și una de bronz la paralele

Marius Berbecar a cucerit bronzul la paralele

Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu – argint la grup aerobic

Daniela Hondiu medalie de bronz la sambo – categoria 60 kg

Simona Gherman medalie de bronz la spadă.

Ana Maria Brânză – aur la spadă feminin

Tiberiu Dolniceanu – argint la sabie masculin.