Ţi se rupe sufletul. Nu i-au lăsat să-şi ia adio de la mama răpusă de Covid. Copii nu au avut voie la înmormântare

Dramă cumplită pentru trei fraţi din Iaşi care au rămas orfani după ce mama lor a fost răpusă de Covid 19. Nu au fost lăsaţi să îşi ia adio de la mama lor şi nici să participe la înmormântare.

Digi 24 a difuzat un reportaj cu drama celor trei copii rămaşi orfani, după ce după ce mama lor, în vârstă de 38 de ani, nevaccinată, s-a îmbolnăvit de COVID și nu a mai putut fi salvată.

„Nu se merită! E doar un vaccin. Nu se merită ca un vaccin să ruineze ceva atât de frumos. Adică este o familie, familia e pe primul loc și așa o să fie întotdeauna. Așa că vaccinul e doar o injecție, nu e altceva”, spune Alexandru, fiul cel mare al femeii decedate.

Alexandru are 16 ani şi acum trebuie să aibă grijă de surorile lui, în vârstă de 15, respectiv 12 ani. Mama lor s-a îmbolnăvit de COVID-19 la sfârșitul lunii aprilie.

Andreea: Au zis de la spital că este în comă, stare gravă, nu se știe dacă o să mai trăiască.

Iar după 11 zile de luptă cu virusul femeia de doar 38 de ani s-a stins. Vestea i-a bulversat pe copii. Încă se mai gândesc că poate vaccinul ar fi salvat-o.

Alexandru: Nici măcar n-am apucat să-mi iau la revedere de la ea sau rămas bun…

Andreea: Eram în carantină, nu ne-a dat voie să mergem la înmormântare, măcar să fim prezente.

Cei trei copii sunt acum sprijiniți să meargă la școală de preotul Dan Damaschin. Le-a oferit cazare și tot sprijinul de care au nevoie.

Tatăl lor nu și-a revenit după decesul femeii și nu poate avea grijă de ei.

Alexandru: După decesul mamei, tata a intrat într-o depresie, noi de asemenea am intrat într-o depresie și a fost mai greu de remediat.