The Wax Road, tânăra trupă din Republica Moldova, fondată în 2013 de Dan Timofei, Victor Ceban și Ion Tiuticov, toți trei fiind elevi ai aceleiași școli de muzică, cărora li s-a lăturat Cristi Budac, au lansat de curând videoclipul piesei Do things right.

 La trei ani de la lansare, The Wax Road sparge gheața pe piața muzicală din România și Republica Moldova cu piesa Do things right.
Deja ați putut asculta „Do things right” pe posturi de radio cum ar fi Cool Radio sau Radio Trib. Ați avut posibilitatea să vizionați teaserul pentru noul videou. Acum, în sfârșit a venit momentul să priviți clipul integral care pare a fi defapt un scurt metraj. Acesta trece ușor peste 7 minute, fiind din start, un pas foarte îndrăzneț pentru primul clip cât și o provocare atât pentru cineaștii care au muncit la această creație, și de ce nu, pentru spectatorii care vor trebui să dedice 7 minute din viața lor pentru vizualizarea filmulețului.  Do Things Right Film este rezultatul colaborării între The Wax Road și VOLT Cinematography, după scenariul lui Vlad Bolgarin și producția Luciei Lupu. Este abordată o tematică militară, în contextul unei lupte interioare, cu propriile temeri și obstacole în calea regăsirii de sine, iar eroii de pe câmpul de luptă înlocuiesc armele cu instrumente muzicale. Chiar dacă este primul lor clip, The Wax Road nu aleg niciodată căi ușoare, videoul nefiind o excepție. Cu suportul Ministerului Apărării și a Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” ce și-au adus aportul la realizarea acestui proiect, întreaga echipă a depus efort și nu în ultimul rând suflet în crearea unui produs calitativ”, susțin membrii trupei.

Pe 1 decembrie 2013, după doar 3 zile de repetiții, The Wax Road evoluează pentru prima dată, la un concurs din Chișinău, unde ocupă locul întâi. De apreciat fiind faptul că în juriu se afla şi Igor Dînga (producătorul formației Zdob și Zdub). Această performanţă a constituit un impuls puternic pentru tinerii artiști, astfel încât, foarte curând trupa debutează cu primele piese în cadrul unor mici concerte locale.

În primăvara anului 2014, The Wax Road evoluează la festivalul ”Drum Day Ungheni”, organizat de Iaroslav Cojocaru și toboşarul Pezza Boutnari (stabilit în Germania). Impresionat de prestaţia formaţiei, în vara aceluiași an, Iaroslav Cojocaru se hotărăște să conlucreze şi să susţină trupa, el fiind cel care se ocupă de managementul și promovarea formaţie.

În paralel cu producţia noilor piese, The Wax Road continuă să evolueze la mai multe concerte naționale și internaționale. La nivel național participă la ”Bostaniada” organizat de JurnalTV, la evenimante organizate de Cool Radio și Pot Music. Iar la nivel internațional merg în Germania, participând la ”Drum Day Humburg”.

“Un sound clasic dar cu aromă proaspătă”, astfel își caracterizează băieții din The Wax Road albumul de debut, care urmează să apară cât de curând (2016). Albumul va conține 10 piese în stil Blues-Rock, Hard-Rock și Rock’n Roll, iar totul devine clar cînd vorbim despre tendințe. Sunt pasionați de muzica anilor ’60-’70, influențele de bază fiind trupele legendare ca Led Zeppelin, Jimi Hendrix Experience, Pink Floyd, Guns’n Roses și alții.