Pilotul militar iordanian Maaz al-Kassasbeh, capturat de jihadiști, în decembrie 2014, după prăbuşirea avionului său F-16 deasupra Siriei, a fost ars de viu de teroriștii Statului Islamic.

Cruzime fără margini. Teroriștii Statului Islamic au publicat pe rețelele de socializare o înregistrare video în care arată cum l-au ucis pe pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh capturat pe 24 decembrie 2014, după prăbuşirea avionului său F-16 deasupra Siriei. Pilotul desfăşura un raid asupra poziţiilor Statului Islamic, în cadrul coaliţiei internaţionale antijihadiste.

Înregistrarea video arată un bărbat închis într-o cuşcă care este incendiat de viu. Teroriștii susţin că ostaticul executat este Maaz al-Kassasbeh.

Iordania promite că va răzbuna asasinarea pilotului militar Maaz al-Kassasbeh și a decis să o execute miercuri, pe islamista irakiană Sajida al-Rishawi, condamnată la moarte, a cărei eliberare era cerută de grupul Stat Islamic.

“Sângele militarului-martir nu a curs în zadar; răzbunarea va fi proporţională cu tragedia care i-a lovit pe iordanieni”, a declarat generalul Mamduh Al-Amiri, purtătorul de cuvânt al armatei iordaniene.

Alături de Sajida al-Rishawi, ar urma să fie executaţi miercuri, mai mulți deţinuţi condamnaţi pentru terorism.

Ministerul Afacerilor Externe din România condamnă cu fermitate executarea pilotului iordanian Moaz Al-Kasasbeh.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm executarea pilotului iordanian Moaz Al-Kasasbeh de către organizaţia teroristă ISIL. Actele teroriste comise de ISIL nu au nicio justificare, iar cei responsabili trebuie să răspundă în faţa justiţiei. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate şi exprimă solidaritatea cu Iordania şi poporul iordanian în aceste momente extrem de dificile. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă angajamentul ferm al României de a combate terorismul internaţional şi de a-şi coordona eforturile cu aliaţii europeni şi euro-atlantici, precum şi cu partenerii din Orientul Mijlociu, regiune în care Regatul Haşemit al Iordaniei joacă un rol esenţial în menţinerea securităţii şi stabilităţii”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Statul Islamic ceruse eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, condamnată la moarte şi închisă în Iordania pentru participare la un val de atentate în 2005. Guvernul iordanian acceptase eliberarea islamistei în schimbul pilotului, dar ceruse dovezi că militarul era în viaţă.

pilot iordanian ars de viu