Alessandro Safina „unul dintre cei mai populari tenori ai lumii”, revine în atenţia publicului din România într-un concert extraordinar de Crăciun.

Evenimentul va avea loc în dată de 21 decembrie la Sala Palatului, începând cu ora 19:00. Cu un repertoriu special dedicat sărbătorilor de iarnă, mult îndrăgitul artist va evolua în acompaniamentul celor 74 de muzicieni profesionişti – cunoscuţi sub titulatura, Alexander Symphony Orchestra.

Vocea sa limpede, puternică şi senzuală, timbrul impecabil şi abilitatea impresionantă de a-şi transforma şi folosi vocea asemenea unui instrument sunt calităţi care îi permit celebrului artist să îmbine cu succes opera cu genurile pop, jazz, blues sau rock.

Alessandro Safina are o carieră strălucitoare în lumea operei, concertând, cu casa închisă, pe cele mai prestigioase scene de profil. Tenorul italian a cunoscut o creştere a popularităţii la începutul anului 2000, când a combinat muzica clasică cu cea pop pentru a crea un nou stil, greu de încadrat – „Opera-Rock”- după cum îl numeşte el însuşi.

Single-ul „Luna” a staţionat atunci în vârful topurilor timp de 14 săptămâni.

Alessandro Safina a colaborat cu numeroşi artişti internaţionali, printre care Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras sau Mario Frangoulis.

Concertele lui sunt sold out, publicul de pe toate continentele arătându-se de-a dreptul fascinat de muzica sa.