Tehnica modernă prin care o vopsitorie auto îți poate face mașina să arate ca nouă

Atunci când mașina ta suferă daune în urma unui accident sau, pur și simplu, are nevoie de o reîmprospătare la nivelul caroseriei, este foarte important să alegi cea mai bună varianta de vopsitorie auto. Există zeci, poate chiar sute de astfel de ateliere în Bucureșți și în toată țara, însă nu toate îți pot oferi un nivel satisfăcător al metodelor și tehnicilor de lucru.

Unele ateliere de vopsitorie și tinichigerie sunt departe de a fi conectate la realitatea zilelor noastre și încă apelează la tehnici rudimentare. Sunt și șoferi care găsesc această abordare conservatoare că fiind una potrivită. Argumentele lor constau în faptul că tehnicile clasice sunt mai serioase, implică o pricepere umană mai mare și pot garanta o rezistență sporită. Însă realitatea este că tehnicile moderne oferă o calitate a lucrării mult mai mare și vin și cu multe alte avantaje. Tocmai de aceea, este de preferat să găsești acea vopsitorie auto care este interesată de inovație și care îți oferă și acces la cele mai eficiente tehnologii, fără costuri exagerat de mari. Iată tot ce trebuie să știi despre ce implică metodele moderne utilizate de vopsitoriile auto și cum poți găsi atelierul ideal pentru mașina ta.

Criteriu pentru a găsi o vopsitorie auto de calitate: azot, în loc de aer comprimat

Accidentele reprezintă doar una dintre nenumăratele cauze care pot duce la defectarea caroseriei mașinii tale. Pe lângă aceste incidente nefericite, vopseaua poate fi afectată de uzura timpului, dar și de factorii de mediu specifici mai ales orașelor mari. Dacă ajungi în situația de a avea nevoie de o vopsire a autoturismului, cu siguranță vei dori să te bucuri de un proces cât mai rapid și eficient. A-ți vopsi mașina nu este o activitate pe care să îți dorești să o faci prea des, ceea ce înseamnă că dorința ta este aceea de a te bucura de tehnologii și materiale cât mai rezistente.

În prezent, metoda devenită clasică a vopsirii cu aer comprimat nu mai este printre preferatele vopsitoriilor auto de calitate. Un sistem de vopsire modern și alternativ, care nu apelează la aer comprimat, este sistemul NitrothermSpray. Apărut recent și utilizat pentru vopsire prin pulverizare, sistemul apelează la azot și propune o serie de avantaje foarte importante.

Ce avantaje aduce sistemul NitrothermSpray

Din punct de vedere tehnic, sistemul NitrothermSpray, care apelează la azot în locul clasicei variante cu aer comprimat, este unul care facilitează vopsirea cu un fluid purtător inert. Aceasta se face la temperatură constantă și la presiune redusă, ceea ce garantează o rezistență mult mai ridicată a stratului de vopsea. De asemenea, îmbunătățirea va fi una evidentă și din punct de vedere estetic. Un autoturism vopsit prin aceasta metodă va beneficia de un strat de vopsea cu o grosime uniformă și cu o excelentă distensie.

Nu în ultimul rand, trebuie ținut cont și de avantajele pe care tehnologia modernă le oferă din punct de vedere economic și în ceea ce privește protecția mediului. Sistemul NitrothermSpray asigură un consum mult mai redus de vopsea și solvent. De asemenea, el este foarte prietenos cu mediul înconjurător.

Ce vopsitorie auto îți poate oferi acces la tehnologia modernă

Dacă ai nevoie ca mașina ta să fie vopsita, este de preferat să te asiguri că apelezi la un atelier ce dispune de aceasta metodă sustenabilă și eficientă pe termen lung. Pe carsinv.ro vei descoperi toate detaliile despre un service cu vechime in București, dar care a reușit într-o maniera remarcabilă să se adapteze la rigorile anului 2021. Service-ul dispune de nu mai puțin de patru cuptoare de vopsitorie și nu apelează decât la tehnologii moderne. Pe lângă vopsitorie auto, Cars Inv oferă și servicii de tinichigerie, mecanică auto sau constatare daune auto.