Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au fost eliminaţi marţi seară, în sferturi de finală la dublu la Wimbledon, de perechea formată din Robert Farah şi Juan Sebastian Cabal, după un meci dramatic care a durat mai bine de patru ore şi jumătate.

Perechea româno-olandeză, favorită numărul cinci la Wimbledon, a pierdut meciul după ce în setul decisiv au ratat cinci mingi de meci.

Primul set a fost câştigat de columbieni cu 6-4, al doilea a revenit lui Tecău şi Rojer, scor 6-3. Al treilea set a fost disputat şi adjudecat de român şi olandez în tie-break, scor 7-6(10-8). Setul al patrulea a fost câştigat de columbieni cu 6-4. În setul decisiv, Tecău şi Rojer au ratat primele trei mingi de meci la scorul de 6-5. Apoi la 7-6, încă două.

Veriga slabă a fost olandezul care la scorul de 9-9 şi-a pierdut serviciul deşi conducea cu 40-15. Adversarii au fructificat prima şi singura minge de break din setul cinci. Cabal a urmat la serviciu şi columbienii s-au impus cu 11-9, după patru ore şi 32 de minute de joc.

Tot azi, perechea formată din Irina Begu şi Monica Niculescu, a fost eliminată în optimi de finală la dublu, de perechea formată din Su-Wei Hsieh şi Barbora Strycova.