Florin Mergea şi Horia Tecău merg umăr la umăr la Australian Open 2017. Românii s-au calificat vineri dimineaţă în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Melbourne.

Horia Tecău şi partenerul său, olandezul Jean Julien Rojer s-au impus în turul doi în două seturi, scor 6-3, 6-4, în faţa perechii formate din Wesley Koolhof şi Matwe Middelkoop.

În optimi de finală, Tecău şi Rojer vor juca cu perechea ce va învinge în meciul disputat de Marc Polmans şi Andrew Whittington cu Daniel Nestor şi Edouard Roger-Vasselin.

Tot azi, Florin Mergea alături de britanicul Dominic Inglot a reuşit să acceadă în optimi de finală la Australian Open 2017.

Românul şi britanicul s-au impus în trei seturi, scor 3-6, 7-6 (7-5), 7-6(7-2), în faţa francezilor Julien Benneteau şi Jeremy Chardy.

În optimi de finală, Mergea şi Inglot vor juca cu perechea învingătoare din meciul disputat de principalii favoriţi Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut cu  Jerzy Janowicz şi Marcin Matkowski.

Dacă trec de optimi, Horia Tecău şi Florin Mergea se vor întâlni în sferturi de finală, ceea ce va însemna că un român va ajunge în semifinale la dublu la Australian Open.