Dezamăgire cruntă. Horia Tecău a ratat la milimetru, accederea în premieră în finala de dublu mixt de la Roland Garros. Românul a fost tras în jos de partenera sa de dublu mixt, slovaca Katarina Srebotnik.

Tecău și Katarina Srebotnik au câștigat relativ lejer primul set al semifinalei, cu scorul de 6-4, după 29 de minute de joc, grație break-ului făcut la scorul de 2-2.

După care, au cedat setul doi în mod inexplicabil, deși au ratat o minge de break în debut, au făcut break la 2-2. Dar apoi Horia Tecău și-a pierdut serviciul, perechea americană  a egalat scorul la 3-3. După care, la 4-3, românul să greșească grav două retururi, astfel că americanii au făcut break și au câștigat apoi  setul cu 6-3.

Perechea româno-slovacă a condus cu 3-0 în super tie-break, scor la care Katarina Srebotnik și-a pierdut ambele servicii. Apoi a mai greșit grav de două ori, și a oferit pe tavă, partida, americanilor care s-au impus cu 10-8.

În 2012, Horia Tecău a câștigat alături de americanca Bethanie Mattek-Sands, turneul de dublu mixt de la Australian Open, iar în 2014 a pierdut finala din Australia, alături de indianca Sania Mirza.

Accederea în semifinale la dublu mixt la Roland Garros le asigură românului și slovenei un cec în valoare de 28.000 de euro.

Joi, Horia Tecău va juca alături de Jean Julien Rojer în semifinale la dublu masculin la Roland Garros.