Horia Tecău a bifat miercuri seară, a doua eliminare consecutivă, într-un turneu de Masters. Perechea româno-olandeză a fost învinsă în optimi de finală la Madrid de Marin Cilic și Viktor Troicki.

După eliminarea din optimi de la Mastersul de la Monte carlo, și retragerea de la BRD Năstase Țiriac Trophy, Tecău și Rojer au bifat miercuri seară al doilea eșec consecutiv într-un turneu masters.

Horia Tecău și Jean Julien Roer, favoriți patru la Madrid, au avut bye în primul tur, iar la primul meci jucat pe zgura lui Țiriac, au clacat în fața perechii sârbo-croate formată din Marin Cilic și Viktor Troicki.

Tecău și Rojer au pierdut primul set cu 4-6, l-au câștigat pe al doilea cu 6-2, dar au cedat în super-tie-break cu 7-10.

Pentru accederea în optimi de finală la Madrid Open, Tecău și Rojer vor primi un cec în valoare de 16.130 de euro și câte 90 de puncte ATP.

De luni, Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor juca pe tabloul principal de dublu masculin al turneului ATP Masters 1000 de puncte de la Roma.

În schimb, perechea formată din românul Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat miercuri în sferturi de finală la Madrid, după ce s-au impus în fața francezilor Nicolas Mahut și Edouard Roger-Vasselin, capi de serie numărul opt la Madrid Open. Perechea român-o indiană și-a adjudecat victoria cu scorul de 6-4, 4-6, 10-5.